Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie , musze wymienić drzwi tylne, wiec zamierzam kupić jakies dobre z demontażu natomiast problem z kolorem. Czy ta uszczelka którą jest przyklejona do drzwi to się ją zcina maluje całe drzwi i potem z powrotem przykleja? Czy ktoś wie ile kosztuje nowa w serwisie lub jak ją potem prawidłowo przykleić by była na swoim miejscu?
Opublikowano

Witam. Ja też wymieniałem tylne drzwi,ale powiem szczerze szukaj w kolorze. Uszczelkę da się ostrożnie odciąć nożem tapicerskim a po pomalowaniu z powrotem przykleić klejem

Żmudna praca ale wykonalna :D

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
Kolego jakim klejem dokładnie przykleiłeś tą uszczelkę bo mam podobny problem.. Myslałem nad klejem do szyb- długo schnie ale jest bardzo mocny.
Opublikowano
Criters, mi blacharz powiedział że jak nie dostane drzwi pod kolor to wtedy ją ostrożnie odklei i potem przyklei własnie na kleju do szyb. Wydaje mi się pomysł ok, tylko czy przyklei to tak jak trzeba...by potem coś nie świszczało? Nowa uszczelka samoprzylepna w ASO 330zł
Opublikowano
Witam ja proponuje kupno nowej uszczelki jest ona czysta bez starej gumy i przyklei sie idealnie a stara jak zedrzesz to będzie miała stara gume na sobie i może ciec woda jak u mnie