Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!pewnie ten temat już był wałkowany ale nie znalazłem nic co by mi podpowiedziało co się dzieje z moją bunią!!A więc tak-zalałem paliwo z małej stacji i zaczęła słabo przyśpieszać i do tego nierówno-idzie...chwilowo nie przyśpiesza...i znowu idzie... i tak na każdym biegu ,do tego dłużej muszę ją kręcić przy odpalaniu,kilka razy mi zgasła na światłach!myślałem że to paliwo więc zalałem dobre (lotos!polecam!)nie pomogło!wymieniłem filtr paliwa,filtr powietrza oczywiście profilaktycznie i dalej lipa!odłączałem przepływkę,sprawdzałem płyn chłodniczy nie ubywa!węże nie puchną,katalizator wycięty!!nie wiem czy warto jechać na kompa czy coś pokarze jak to nie jest taka mocna usterka!bo powiem szczerze jak by jechał ktoś pierwszy raz i nie wecował to pewnie by nic nie wyczuł!proszę o pomoc ale ludzi konkretnych co są w temacie !a nie ktoś coś słyszał że szwagra wujka kuzyn miał coś takiego ale to był matiz!!pozdro!!(dla wszystkiego dodam że to 520i vanos symbol silnika mb52)
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Elektryczna pompa paliwa w baku - sprawdź ciśnienie. Prawidłowe ciśnienie wydajnościowe od 4-6 bara.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Albo czujnik położenia wałka rozrządu - objawy będą zbliżone. Wyjdzie na kompie.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam byłem na kompie-szybka diagnoza i okazało się że czujnik położenia wału korbowego padł!!po wymianie i wykasowaniu błędu idzie znowu jak szalona!!