Skocz do zawartości

[e36 sedan] Wymiana emblematu bmw na przodzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcę wymienić emblemat na przedniej masce, ten już jest troche podniszczony, można kupić na allegro nowy za nie duże pieniądzę i zastanawiam się czy montaż będzie łatwy.

Po krótkiej ocenie wiem że zapewne będzie trzeba odchylić wyciszenie maski bo z tego co widzę na nowym to jest wciskany na dwa bolce.

Proszęo rade żeby nic nie zmaścić i nie uszkodzić lakieru itd.

Pozdrawiam

Opublikowano
zadnego wyciszenia nie zdejmujesz...podwadzasz cieniutkim nożem delikatnie i musi wyjsc...na allegro sprzedaja podrabiane znaczki w cnie 20-30zł a to chała..
Opublikowano

Są też orygianlne za około 100zł i taki właśnie chce kupić.

Opis jes taki mocowany na dwa bolce a poniżej też pisze emblemat przyklejany czyli co ?? są te dwa bolce i to tego klej jakiś musze pod to dawać ???

Opublikowano
Kolego lepiej zdejmij wygłuszenie, to jest 2 minuty roboty żeby trochę odchylić, tamten prawie od komuny jeszcze siedzi to może tak leciutko nie wyjść. Od spodu go wypchniesz za dwa bolce elegancko. Ja zamawiałem nowy to tak ciasno wszedł że niema potrzeby dawania żadnego kleju (choć można jeszcze czymś delikatnie bolce posmarować).