Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w sobotę czyściłem przepustnicę i dolot preparatem w spray'u do czyszczenia przepustnic i dolotu.

Wszystko pięknie i ładnie. Szukałem przy okazji również ewentualnych nieszczelności w układzie i psikalem w miejsca różnych połączeń w poszukiwaniu ewentualnego podsysania lewego powietrza. Z ciekawości zdjąłem korek wlewu oleju i lekko psiknąłem do środka preparatem - a silnik zwiększył obroty. Trochę dziwna dla mnie ta sytuacja ponieważ moim skromnym zdaniem nic takiego nie powinno sie zdarzyć.

Teraz mam pytanie czy to prawidłowo? czy może to oznaka puszczających pierścieni czy nieszczelnych zaworów? no bo silnik gdzieś musiał zassac do komory spalania ten preparat?

______

Poprawiłem tytuł tematu. Proszę się stosować do formatu tytułowania wątków obowiązującego w tym dziale. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
moim zdaniem wpuściłeś powietrze do środka i dlatego zwiększył obroty, a nie dlatego, że psiknełeś tam preparatem.. :idea: nie wiem.. Zależy ile jeszcze tego preparatu psiknełeś..
Opublikowano

nie obraź się Kolego:) ale sam napisałeś "nie wiem" i słusznie...

Kolego po zdjęciu korka na odpalonym silniku - silnik zmniejsza obroty... Tak jest w kazdym silniku - w Twoim róznież.

Pisknąłem tam preparatem i silnik zwiększył obroty. Musiałbym być mega szybki zeby zdjąc korek i od razu tam wpsikać żeby podnieś obroty.

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
pewnie masz już silnik w niezbyt stanie ,że po odkreceniu korka nie zakulał.A wzrost obrotów spowodował pewnie sklad tego spraja do czyszczenia(pewnie latwopalny),ktury to został zassany przez odme do kolektora ssącego