Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem silnik jest uszkodzony i nie wiem czy kupic 1,6 czy 1,8 is osobiscie bym wolal 1,8 tylko nie wiem jak z skrzynia czy pasuje i osprzet prosze o rade z gory dzieki
Opublikowano
Masz dwa silniki IS (1.8 i 1.9) o tej samej mocy. Bardziej będzie Ci się opłacało zmieniać na ten mniejszy, więcej części podejdzie od tego uszkodzonego silnika. Skrzynia biegów, sprzęgło jest to samo, do wymiany komputer, wiązki...
Opublikowano
Nieraz na allegro sprzedają silniki razem z wiązkami i sterownikiem DME, i tam szukaj cen, a koszt montażu musisz pytać po mechanikach, wiem że bardzo zróżnicowane ceny być mogą.
Opublikowano
Kolego jezeli masz jakotakie pojęcie na temat mechaniki to zacznij sam. Dużo odkręcanie nie ma a zawsze parę groszy zostaje w kieszeni. Jak coś byś nie wiedział to wal na forum. Mechanik z takim silnikiem powinien uporać sie od rana do wieczora. Ja bez wyciągarki wyjąłem silnik w 5 godzin. To tak się tylko wydaje że to takie skomplikowane.