Skocz do zawartości

316i e36 wymiana silnika na 1,8 is

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem silnik jest uszkodzony i nie wiem czy kupic 1,6 czy 1,8 is osobiscie bym wolal 1,8 tylko nie wiem jak z skrzynia czy pasuje i osprzet prosze o rade z gory dzieki
Opublikowano
Masz dwa silniki IS (1.8 i 1.9) o tej samej mocy. Bardziej będzie Ci się opłacało zmieniać na ten mniejszy, więcej części podejdzie od tego uszkodzonego silnika. Skrzynia biegów, sprzęgło jest to samo, do wymiany komputer, wiązki...
Opublikowano
  • Autor
czyli ile wyjdzie mnie koszt wymiany tak +/- oczywiscie kupujac jakis przyzwoity silnik
Opublikowano
Nieraz na allegro sprzedają silniki razem z wiązkami i sterownikiem DME, i tam szukaj cen, a koszt montażu musisz pytać po mechanikach, wiem że bardzo zróżnicowane ceny być mogą.
Opublikowano
Kolego jezeli masz jakotakie pojęcie na temat mechaniki to zacznij sam. Dużo odkręcanie nie ma a zawsze parę groszy zostaje w kieszeni. Jak coś byś nie wiedział to wal na forum. Mechanik z takim silnikiem powinien uporać sie od rana do wieczora. Ja bez wyciągarki wyjąłem silnik w 5 godzin. To tak się tylko wydaje że to takie skomplikowane.