Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam do was Drodzy Koledzy pytanie: czy możecie mi polecić jakis dobry i w miarę możliwości niedrogi warsztat w którym można zregenerować , lub też kupić zregenerowaną turbosprężarkę do 530d z 2001r? Chodzi mi o warsztat w Warszawie , ewentualnie w okolicach . Z góry dziękuję i pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano

kolego turbo w tym roczniku nie bardzo nadaje sie do regeneracji bo ma zmienna geometrie lopat jest w ilawie taka firma ktora ma w polsce swrwis garretta nazywa sie ( moto remo sp.j )i powiedzial mi ze z tego rocznila nie regeneruja turbin chyba ze sie cos zmienilo zadzwon i zapytaj ja kupilem nowa

powodzenia zycze

Opublikowano

Najpierw nie wiadomo dlaczego zaczęła świstać , chwile później samochód stracił moc i zaczęła rzęzić. Oczywiście nie jezdziłem juz autem.

Pan z serwisu na Obozowej powiedział mi przez tel że to prawdopodobnie wirnik,i że się nie opłaca regenerować , ale kazał mi ją wymontować , przywieźć i pokazac- i z tym mam największy problem!!!!!!

Do którego warsztatu nie zadzwonie chcą mnie umawiać na przyszły tydzień bo jest dlugi weekend ,(

Może znacie Koledzy kogoś , kto by mi to zrobił? Pozdrawiam

Opublikowano
turbiny ze zmienną geometrią nie są łatwe w regeneracji. Bardzo duza szansa że zaplacisz tysiaka a turbo padnie ci po 1000 km. Ja bym na twoim miejscu raczej nówkę kupił (wiem, ze to sporo kasy, ale nie ryzykujesz duzo wiekszych problemow)
  • Członkowie klubu
Opublikowano

kolego i nie zapominaj o wymianie filtra odmy bo najczesciej to wlasnie jest przyczyna uszkodzen turbiny

i jak kolega podpowiada lepiej kup nowa ja tak zrobilem i teraz jest spokoj

pozdrawiam

Opublikowano

Witam!

Wymieniłem dziś turbosprężarkę -tak jak mi radziliście Wy i wszyscy ludzie z którymi rozmawiałem na nową Gatetta - koszt : 3730zł + oleje z filtrami ( polecam sklep na Szyszkowej w Warszawie mają super ceny) no i oczywiście wspomniany filtr odmy.

Rzeczywiście mechanicy zapomnieli mi tego założyć , wręcz mówili ,że auto dymi ,ale się przedmucha jak pojeżdże,hheehhhehehehehe.

Dziwnym trafem po założeniu nowego filterka auto przestało dymić- tzn troszke dymi bo wiadomo,olej w wydechu, ale nie robi już mgły na ulicy.

I na koniec najważniejsze - teraz Beema jezdzi jak marzenie :-)