Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem ukradli mi halogeny wiec że mam model 523i 97rok to kupiłem lampy halogenowe przed face liftingiem i gdy chcę włożyć halogen okazuje się ze jest o 1/3 za duży i zastanawiam się czy poprzedni właściciel nie zmienił zderzaka na po face liftingu czym różniły się zderzaki przed i po face liftingu ?? chodzi mi o mocowanie halogenów czy lepiej zrobić foto swojego autka i poradzicie jakie halogeny kupić

pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

Myślę, że nie chodzi tu o wersja przed i po liftingu bo to były zupełnie inne halogeny. W poliftowej wersji halogeny są OKRĄGŁE a przed liftem te podłużne. Ale na jakimś forum gdzieś ktoś pisał, że ponoc te przedliftowe halogeny są inne rozmiarowo do benzyny i inne do diesla :roll: Ale ile w tym prawdy to nie wiem. Może właśnie to ten problem uwidocznił się u Ciebie.

Pzdr.

Opublikowano
kupiłem wtyczki polutowałem instalacje a tutaj halogen nie wchodzi :( i nie mam pojęcia jakie kupić halogeny a może foto wrzucę ?? dodam że moje auto nie miało fabrycznych xenonów tylko były dokupione (przez poprzedniego właściciela ) i mam w zderzaku spryskiwacze
Opublikowano
halogeny są te same przed liftem kwadratowe , a po lifcie są okrągłe zapodaj foto zderzaka oraz halogenów to podumamy.
Opublikowano
Zderzak poliftowy, kratka przedliftowa, moim zdaniem. Ewidentnie ta kratka nie pasuje do tego zderzaka.
Opublikowano

No właśnie mnie też się wydawało, ze coś jest nie tak z tym zderzakiem. Dziury po halogenach wyglądały już na poliftowe a kratka była przedliftowa. No ale się wyjaśniło.

Pzdr.