Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmmm... :think:

znalazłem coś takiego w necie... czyli uchwyt do anteny CB... do Toyoty:

http://img180.imageshack.us/img180/2464/1055448065.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/2118/10554480651.jpg

i teraz moje pytania... :oops:

czy ktoś widział coś podobnego do X5... :?:

jak oceniacie taki uchwyt... :?:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
Mam u siebie antenę Presidenta na uchwyt magnetyczny. Nie narzekam na nią, krótka, poręczna, dobrze zestrojona z radiem (też President Harry 2). Montuję ją na dachu a kabel puszczam przez tylne drzwi w miejscu załamania uszczelki. Nigdy mi nic nie ciekło a kabel nie jest zbyt mocno przycięty. Na codzień CB nie używam chyba ze jadę gdzieś w trasę a założenie zestawu zabiera mi mniej więcej 5 minut. Jechałem z tą anteną ponad 200 km/h i wszystko było ok (niektórzy piszą że nie można szybko jeździć z magnetycznymi antenami). Taki uchwyt o ktorym Ty piszesz raczej nie pasuje do X5 ale to tylko moje prywatne zdanie, zresztą nigdy czegoś takiego w X5 nie widziałem. Pozdrawiam
Opublikowano
Ja mam tez na magnes i mysle ze taka antena niezbyt bendzie dobrze wygladac.Powiem tak osobiscie nie podoba mi sie ale kazdy woli miec inaczej.pozdrowienia.
Opublikowano

ohyda na tych zdjęciach jakaś :)

Ja mam 30 cm antenki na magnesie. Jest świetne, nie muszę tego chować na żadnym parkingu czy centrum hadlowym/kinie. Odbiera bardzo dobrze a jak zaczeło mi brakować zasięgu w "nadawaniu", to sam zamontowałem zasilacz do mikrofonu, na allegro ze 20 zł. Elektronikiem nie jestem, więc zajęlo mi to z 15 minut. Anten przy 210/h trzyma się idealnie, kabelek najkrósztą drogą wrzuciłem przez klapę a potem schowałem pod wykładzinę.

pozdrawiam,

Marcin

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
ohyda na tych zdjęciach jakaś :)

Ja mam 30 cm antenki na magnesie.

może i ohyda... ale mnie interesuję jakieś ciekawe rozwiązanie dotyczące zamocowania anteny CB na X5... :oops:

narazie też stosuję magnesówkę około 30 cm... ale to rozwiązanie nie do końca mi odpowiada... :(

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
U mnie to wygląda tak

a jak masz poprowadzony kabel w aucie... :?:

i gdzie masz zamontowane samo radio CB... :?:

i jak zachowuję się lakier pod tym uchwytem... :?: bo słyszałem że czasem pojawia się tam rdza... :oops:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
Rdzy nie zauważyłem, CB mam jakieś 1,5 roku. Przewód idzie jakoś pod uszczelką w klapie, a CB umieszczone między fotelem pasażera a tunelem, nie przykręcane tak więc nie używane mogę 'chować' lub wysuwać gdy używam.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ja pojechalem do sklepu gdzie zakladaja i bez problemu mi zaoferowali ze stali nierdzewnej super uchwyt w cenia 25 zeta