Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradzcie,

jak ściągnąć gałkę automatu bo muszę zmienić mieszek ? nie mam pojęcia jak to zrobić, mechanik też żaden nie wie.

Robił juz ktoś coś takiego ?

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano

Z tego co czytałem gdzieś to wciskasz przycisk i szarpiesz gałkę do góry - jest na wcisk. Uważaj tylko na zęby i czoło bo można sobie tym nieźle wycedzić :mrgreen:

Aaa - jak ciągniesz do góry to rób to z wyczuciem - chodzi o to, żebyś to szarpał w miarę idealnie do góry bo jeśli Ci się gibnie na boki to trzpień jest plastikowy i możesz go złamać a wtedy to będzie lipa.

Pzdr.

Opublikowano

manolito,

dzięki za info, mam nadzieję, że się nie mylisz ;)

Szymon

Opublikowano

Dla Twojego i własnego spokoju przeszukałem jeszcze skarbnicę wiedzy - czyli internet. I wychodzi na to, że się nie pomyliłem w tym co zasłyszałem. W tym temacie masz nawet podane jak ustawić dźwignię biegów żeby jeszcze łatwiej poradzić sobie ze zdjęciem gałki:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=1&t=50590&start=0

"Serwisowy sposób na sciagniecie gałki jest taki.Wziasc na bieg D pozniej w bok na reczna zmiane i wziasc gałge do siebie i szarnac lekko.Szchodzi bez zadnych problemów".

Pzdr.

Opublikowano

super,

dzięki za wszelkie info, juz dzwoniłem do mechanika, mam nadzieję, że ściągnie ją bez problemu :)

pzdr

Szymon

Opublikowano

Jak ściągnie to poznasz pewnie po limie na facjacie lub wybitych zębach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pzdr.

Opublikowano
Jak ściągnie to poznasz pewnie po limie na facjacie lub wybitych zębach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pzdr.

:lol: :lol: :lol:

Szymon

Opublikowano
kolega ściągał ale w manualu i jak zeszła gałka to rozbił przednią szybę:D

No to kolega poszedł grubo po bandzie :mrgreen:

Opublikowano

dzięki,

udało się ściągnąć - na szczęście bez żadnych przykrych niespodzainek ;) :D

Szymon