Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co pewien czas pojawia sie ten komunikat najczesciej po dłuzszym przestoju (np po nocy) auto nie slabnie nie kopci(nie wchodzi w tryb awaryjny) tylko dziwnie silnik chrobota(tak jak by głosniej pracowal, stukał) w dolnym zakresie obrotów (tak do 2tys) po zgaszeniu i ponownym odpaleniu nie raz jest spokój na 100km a innym razem blad wyskakuje ponownie. Myslałem ze wtrysk sie zawiesza jednak podpiecie pod komputer wykazalo blad cisnienia na listwie. Drugi dziwny objaw jest taki ze silnik nie zawsze gasnie wraz z przekreceniem kluczyka czasami dzieje sie to z nieznaczym opuznieniem. Czy te dwa objawy mozna laczyc ze soba i od czego zaczac szukajac przyczyn? Dodam ze wszystkie filtry i olej nie dawno były wymieniane samochód to e39 530d.

ps.z gory sorki za bledy w pisowni

Opublikowano
zauwazyłem też że komunikat "fuel inject system" często pojawia się gdy odejmę nogę z gazu. i zaczyna się głośniejszy warkot samochodu ( jak min 30 letni disel).
Opublikowano

Trzebaby podłączyć auto pod kompa jeszcze raz i sprawdzić w Live data ciśnienie pompy wstępnej paliwa.

Jeśli będzie ok, to może czujnik ciśnienia na listwie wtryskowej się kończy...

• Członkowie klubu
Opublikowano
Nalezy sprawdzić przelewy wtrysków, które nie wyjdą na komputerze.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

właśnie czy możesz wyjaśnić o co chodzi z tymi przelewami?????

dziś dowiedziałem się że może to być wina zaworu odcinającego paliwo ELAB albo że wtryski leją albo zawór regulacji ciśnienia przy pompie. Juz sie pogubiłem bo za dużżżżo tych albo!!!

gość z którym rozmawiałem powiedział że raczej napewno nie jest to czujnik ciśnienia paliwa bo wtedy auto wogóle by nie odpaliło???? ma rację??????

pomocy!!!!!

a może ktoś mógłby polecić dobrego mechanika od takich spraw w okolicach Tarnów- Kraków????

Opublikowano
dla wszystkich zainteresowanych byl uszkodzony czujnik cisnienia na pompie powód prawdopodobnie konczy sie pompka w baku i rozyla opiłki z lopatek po calym ukladzie czy oplaca sie kupowac pompki z allegro koszt to około 120 -160zl ??