Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do uzytkownikow X6 3.0d (2009). Czy w waszych egzemplarzach odczuwalna jest zmiana biegu? U mnie podczas naglego przyspieszania czuc wyraznie moment zmiany. Podobna sytuacja jest podczas przechodzenia na P lub R lub przy dojezdzaniu do skrzyzowania (redukcja biegow).

Jestem rowniez posiadaczem X1 2.3d w automacie i podobny objaw nie wystepuje...

Bede wdzieczny za odpowiedz, poniewaz nie mam porownania z jazdy innym egzemplarzem X6 3.0d

Mirek

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem w czym problem - skrzynia szarpie i to jest odczuwalne ? To nie są skrzynie bezstopniowe więc zmianę biegów zawsze będzie czuć.

Ja ostatnio polubiłem na trasie manual w trybie sportowym - dla mnie rewelacja :)

Opublikowano

Problem polega na tym, ze w innych samochodach BMW, ktore posiadam/posiadalem (X1 2.3d, 730d) podobnego dzialania skrzyni biegow nie wyczulem. Na pewno w X1 jest inny automat, co do serii 7 nie mam pewnosci. Wydaje mi sie, iz od nowosci automat tak nie pracowal. Oczywiscie serwis BMW odpowiada, iz w X6 3.0d automat tak pracuje.

Po piatkowej wizycie w serwisie, wgrano mi nowe ustawienia adaptacyjne automatu. Zauwazylem pewna poprawe jezeli chodzi o ruszanie z miejsca (szarpie nieco mniej) ale przy dojezdzaniu z wieksza predkoscia do skrzyzowania / naglym przyspieszaniu, nadal mam dziwne "pukniecie"...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Po piatkowej wizycie w serwisie, wgrano mi nowe ustawienia adaptacyjne automatu. Zauwazylem pewna poprawe jezeli chodzi o ruszanie z miejsca (szarpie nieco mniej) ale przy dojezdzaniu z wieksza predkoscia do skrzyzowania / naglym przyspieszaniu, nadal mam dziwne "pukniecie"...

X5 3.0d 2009r. też jest takie odczucie ale to jest normalne ;) A co do nowych ustawień adaptacyjnych automatu to jak można coś takiego uzyskać ? Czy serwis po prostu wgrywa nowe ustawienia bez informowania klienta czy trzeba się upomnieć ?