Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z mojej 320d(kombi 2002 150KM 290tys.) wydobywa się dziwny dźwięk spod maski przy przyspieszaniu.

Krótko mówiąc przy dobrym wciśnięciu pedału gazu słychać dźwięk podobny do tego jaki można uzyskać przy jeździe rowerem z gałęzią w szprychach.

Proszę o wszelkie sugestie. Czeka mnie wymiana turbiny z powodu cieknącego oleju z okolic turbiny, więc jak ten dźwięk jest zwiastunem awarii silnika

to już może lepiej będzie rozejrzeć się za innym modelem.

Opublikowano
Dobrze to nie wyglada. Przyczyn moze byc duzo. W najlepszym przypadki wtryski glosno pracuja w najgorszym cos w silniku (panewka, zawor, tlok). Mechanik zdiagnozuje ci usterke. Co do sprzedazy auta bym sie nie spieszyl, nawet pokusil bym sie o naprawe, czesci sa dostepne a bedziesz mial sprawny i pewny silnik (o ile mowimy o naprawie panewek, czyli remont). Zawsze mozna wymienic silnik a stoj osprzet sprzedac.
Opublikowano
To mnie pocieszyłeś :( . Przejadę się do mechanika.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Mechanik za dziwne odgłosy obwinił wtryski(oczywiście nie wszystkie), czyli duże ich zużycie. Podobno jak nie kopci to można śmiało jeździć.