Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jestem nowy na waszym forum ale już chciałbym zadac pytanie przeszukałem całe forum ale nieznalazłem podobnego problemu jak mam ja wiec oto mój problem :

posiadam bmw e36 318is coupe silnik m44b19 1.9is

mój problem to :

jak silnik jest zimny tnz niedoszła temperatura do połowy i jade wcisne pedał gazu to odcinke mam przy 6400 obr.na minute

ale znów jak silnik sie rozgrzeje tnz chwile potym jak temperatura zatrzyma sie na połowie to zakażdym razem i na każdym biegu obroty końcowe (odcinka ) to 5500obr. na minute ,dodam jeszcze ze jak silnik jest rozgrzany a ja na luzie bede bardzo powoli wciskał pedał gazu to dojde do 6400obr. ale jak wcisne gwałtownie pedał gazu to odrazu jest 5500 i koniec !! na trasie jak lece to 190km/h to jest max bo odcina mi bo już jest 5500 obrotów !! niewiem oco wtym chodzi ,szczeże bardzo mnie to denerwuje ,na kompie wywalało mi tylko sąde wiec ją zmieniłem ale dalej jest to samo !! pomożcie mi prosze

drugi problem tnz. niewiem czy mam sie tym martwić czy nie ale jak silnik chodzi na wolnych obrotach i odkręce korek wlewu oleju to silnik przygasa a nawet gaśnie niewazne czy ciepły czy zimny poprostu zaciąga powietrze nierozumiem oco chodzi i czy tak powinno

być

oczekuje pomocy z waszej strony z góry dziekuje Ptak

______

Poprawiłem tytuł tematu. Proszę się stosować do formatu tytułowania wątków obowiązującego w tym dziale. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
czujnik wymieniłem i jest dalej to sama a jest on na 100000 procent sprawny !! wymieniłęm tez sprzegło i koło bo miałem dwumas któy sie rozleciał zamontowałemw iec lekkie kułko ale dalje jest to samo !!! POMOCY !!!