Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z bmw e34 520 strasznie duzo pali mi bezyny wlalem 80lit benzyny i zrobilem ponad 400km w cyklu mieszanym czyli miasto trasa i sadze ze chyba to jest za duzo i nie dawajac jej na maksa z jazda co to moze byc moze sada lambda czy cos innego jezeli moze ktos zna odpowiedz na to zagadnienie to dziekuje bardzo i pozdrawiam

:) :)

Opublikowano

chyba coś za duzo;) moja pali srednio 16-18 l gazu i czesto po miescie ale to jest 3.5l a nie 2.0 a i tak mi sie wydaje ze mogłbym ją lepiej wyregulowac :mrgreen: Wiem ze znaczenie mają opony, sonda lambda, przepływomierz, regulacja zaworów, cewka zapłonowa, i pewnie wiele innych ;) a także ciężar buta :mrgreen:

a moze masz gdzieś przeciek ?:)

howgh!
Opublikowano

Witam.

Może warto sprawdzić czy przypadkiem nie ciągnie lewego powietrza gdzieś przy przepływomierzu. Miałem podobnie, nagle zwiekszyło sie spalanie okazało się ze rura przy przepływomierzu zaciągała lewe powietrze.

E32 730 LPG

KUPIĘ ŁADNE ZADBANE E38 735 LUB 740 rocznik '96;'97. PROSZĘ O KONTAKT NA PW.

Opublikowano
a co to daje ze ciągnie lewe powietrze? mi sie wydawało ze powinien raczej mniej palić bo bedzie miesznaka bogatsza w powietrze a nie w paliwo:) :mrgreen:
howgh!
Opublikowano

Też tak mi sie wydawało.

Jednak było zupełnie inaczej i wiecej palił. Teraz juz jest ok ale wierz mi lewe powietrze lapał.

Warto sprawdzic przeciez to nic nie kosztuje, a może pomoże :)

E32 730 LPG

KUPIĘ ŁADNE ZADBANE E38 735 LUB 740 rocznik '96;'97. PROSZĘ O KONTAKT NA PW.