Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam od poczatku kiedy kupilem bmw nie dzialal abs po przyjedzie robilem normalny przeglad w servisie 1600zl .ale nadal nie zrobili mi abs-u z jednej strony odwlekalem naprawe , bo bez lepiej mi sie jedzi a kumpel mial i rozwalil auto . Ale zima tuz tuz i trzeba bylo to zrobic niegdy nie jedzielm na abs w zimie ciekawe czy lepiej. Wracajac do tematu podpieli pod kompa i abs mial kilka bledow po skasowaniu i odpaleniu auta znow jeden wyskakiwal .Ztego co pamietam cos z czujnika tylnego kola nie pamietam dokladnie ale szef sevisu powiedzial ze trzeba wyciagnac pompe abs i ja sprawdzic ,po co?powiedzcie mi czy ona moze byc uszkodzona i czy po naprawie istnieje dodanie wylacznika abs.???? :wink:
Opublikowano
nie wiem czego bede sie spodziewal jak bedzie dzialal jak zajdzie potrzeba wylaczenia zeby sie pobawic a wiem ze na takiej granicy blokady kol jaka ja sam moze stworzyc abs dawno bylby juz wlaczany .ale da sie zamntowac takie cos?zeby byl wlacznik na desce kolo wlacznikow podgrzewania fotele .istenieje orginalny taki wlacznik?mam wydruk z diagnostiki abs jak zeskanuje to go zamieszcze
Opublikowano

Najlepiej by bylo jakbys sprawdzil czujniki tzn. pozyczyl od kolesia i prrzekladal raz jedno kolo raz drugie itd.

Ze zrobieiem wylacznika ABS nie ma zadnego problemu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wracajac do tematu podpieli pod kompa i abs mial kilka bledow po skasowaniu i odpaleniu auta znow jeden wyskakiwal .Ztego co pamietam cos z czujnika tylnego kola nie pamietam dokladnie ale szef sevisu powiedzial ze trzeba wyciagnac pompe abs i ja sprawdzic.

No i dokałdnie ten który po odpaleniu znowu wywalił błąd bedzie uwalony. Ale coś mi się zdaje że chcą cie naciągnąć na koszta bo wystarczy wziąść dobry czujnik ABS i wpiąć w obwód zamiast tego który pokazuje błąd i od razu będzie wiadomo. Nie trzeba od razu wyciągać pompy.

Opublikowano

powracam do pytania"

dzis kumpel mi zrobil szybko testa wyszlo ze:diagnoza sterownikow abs teves mk4 Pamiec bledow:33 zawor wlotowy osi tylnej ilosc usterek 1.

i co to moze byc czujnik czy pompa