Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki mały problem natury kosmetycznej, zauważyłem że skóra na siedzisku po stronie kierowcy zaczęła się rozciągać od wsiadania i wysiadania a oprócz tego gąbka która jest w siedzisku na lewym boczku (od strony drzwi zrobiła się jakaś miękka. Mam w związku z tym pytanie, czy można zamienić siedzisko po stronie kierowcy z siedziskiem od pasażera ? Czy po obydwu stronach jest mata zajęcia fotela czy tylko z prawej ? Wiem że dosyć łatwo byłoby taką zamianę zrobić jeśli przełożyło by się całe siedzisko (gąbka, mata, podgrzewanie, obszycie) ale jeśli trzeba byłoby przekładać matę i ściągać skórę to już więcej komplikacji, wiem bo wymieniałem sobie kiedyś tą matę. Jeśli chcecie wiedzieć po co to robie to już odpowiadam. Jeśli zamienię strony to odwróce też kierunki tarcia "tyłkiem" o skórę i tym samym skóra w pewnym stopniu powinna się rozprostować, natomiast gąbka a konkretnie jej boczek będzie znajdował się od strony podłokietnika czyli będzie mniej obciążony.

Proszę o szybką odpowiedź.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Chipa robiłem u Mastersa w Wa-wie jakieś dwa i pół roku temu przy przebiegu około 100000, teraz mam niecałe 170000 i jak na razie nie odczuwam jakiś negatywnych skutków :wink: Przy 150 tyś. wymieniłem łącznik elastyczny wału i koło pasowe ale to są elementy które w autach bez wirusa też padają przy tym przebiegu. Zwlaszcza jak ma sie manuala tak jak ja. Poza tym oleju nie bierze a spalanie na trasie "chyba" troche spadło ale za to na mieście wzrosło nieznacznie. W tej chwili średnio na zbiorniku spala 8,4l/100 ale jest to wynik z moich obliczeń bo komp oszukuje i wyświetla jakieś 7,8. Te wyniki to tryb mieszany 35% miasto, reszta trasa.

Pozdrawiam.