Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ,mianowicie nie mogę otworzyć samochodu żadnym sposobem . Ani na kluczyk ani na pilot samochód nie działa ,mogę otworzyć klapę tylna ale wyje alarm ,podlonczylem akumulator pod prostownik ale nadal nic się nie dzieje , zmieniłem baterie w pilocie i nic, nawet zdielem klemry i żadnej reakcji

Prosze o pomoc !! nie wiem naprawdę co już robić !

Opublikowano
Wlasnie dzis sie dostałem do sierdoka , wkładam kluczyk do stacyjki i ani rusz ! nawet dzwi z klamek niemoge otworzyc od sierodka ! wymienilem baterie w pilocie i bez zmiany .!
Opublikowano
Drzwi z klamek nie mozesz otworzyc z powodu zabezpieczenia antywlamaniowego - jezeli ktos wybije szybe, to i tak nie bedzie mogl otworzyc drzwi za pomoca klamki wewnetrznej. Rozumiem, ze sam kluczyk (mechanicznie) dziala, tzn. mozesz otworzyc drzwi uzywajac kluczyka, w stacyjce tez daje sie go przekrecic, nie dziala tylko otwieranie i zamykanie z kluczyka?

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
tzn nie moge otworzyc dzwi , ani odpalic samochodu nie reaguje .. zakupilem nowy kluczyk i to samo . ;/ nie wiem naprawde juz co robic
Opublikowano (edytowane)
Moze masz jakiś problem z modułem EWS? Co masz na mysli pisząc "zakupilem nowy kluczyk" - http://piloty.wroclaw.pl/alarm.html ? Napisz może trochę więcej szczegółów i od czego to się w ogóle zaczęło. Sprawdzałeś samochód kompem? Edytowane przez cutthr0at
E38 735iA Sport Individual 99`
Opublikowano
Moze masz jakiś problem z modułem EWS? Co masz na mysli pisząc "zakupilem nowy kluczyk"? Napisz może trochę więcej szczegółów i od czego to się w ogóle zaczęło. Sprawdzałeś samochód kompem?

No tak sprawdzałem kompem wykryło mi ze kluczyk nie łączy sie z samochodem . Zakupiłem nowy kluczyk w bmw serwisie zaprogramowali to ale samochód i tak nie otwiera sie ani nie reaguje . Modul ? EWS ? moj mechanik cos mi o nim wspominał podobno moczy sie on i woda sie zbiera tam gdzieś ... dlatego nie łączy sie z kluczykiem .

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
a pod maską po prawej stronie (strona pasażera) w podszybiu, gdzie są bezpieczniki, komputery, przekaźniki itd nie stoi Ci czasem woda, u mnie jak stała to głupiała skrzynia, drzwi się same otwierały, wycieraczki nie chodziły poprostu cyrk, moze też tam masz wodę !!!
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Bmw juz stoj 3 miesiąc w serwisie , okazało sie ze to E.C.U electric control unit . Naprawa 600 funtow , i tak śmiech na sali ze tak długo muszę czekać i to za takie pieniądze .