Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno zakupilem nastepujace felgi http://img94.imageshack.us/i/031120091149.jpg/

Sprzedawca opisal je jako "BBS RS 740 Style 42, Skrecane, 8JX17H2, is 20"

Opony na nich to 17/235/45.

Prosze mi powiedziec jak bardzo moge obnizyc auto, zaznaczam ze bedzie sporadycznie jezdzone w polsce ; -)

Co myslicie o takich sprezynach http://allegro.pl/item1024526477_sprezyny_sportowe_bmw_e36_6_cyl_60_40mm.html ? Przykladowo; bo sa i za 600 zl i sie zastanawiam czy jest sens placic dwa razy wiecej za kawalek metalu.

______

Poprawiłem tytuł tematu. Proszę się stosować do formatu tytułowania wątków obowiązującego w tym dziale. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Kolego nie wiem jakie pieniądze chcesz wydać na zawias, ale jak będzie w polsce raz na ruski rok to zapodaj sobie gwint. 60/40 TO SUPER WYBÓR. Musisz wziaść pod uwagę ET jest to 20 i felgi mogą być równe z błotnikiem. Jeszcze szerokosć 8 cali, przy gwincie napewnie nie będzie ocierać bo będzie twardy a na sprężynach bedzie przysiadał.
Opublikowano
nie no gwintowane to moze juz do nastepnej maszynki bedzie, narazie chcialem o ta zadbac ale nie za takie pieniadze. Jak wydac powyzej 500 zl tylko na to zeby ladnie lezalo na felgach to zostawiam tak jak jest.
Opublikowano
No to śmiało możesz obniżyć na sprężynach ale jak chcesz obniżyć wiecej niż 40mm to już też amorki też sportowe. Masz małe ET i przy obniżeniu i takiej oponie moze ocierać. Nie chcę cie wprowadzac w błąd dlatego też nie chce doradzać. Ale obniżenie 40mm to taki poczatek później już tylko niżej :D
Opublikowano
Sluchaj a czy te felgi napewno mi wejda?? Sprzedawca zapieral sie ze tak wiec nie szperalem, ale et 20 przy szerokosci 235 to czytajac posty wyglada mi to na dosc odwazne posuniecie! :mad2:
Opublikowano
Moze byc ciezko ja przy feldze 8,5 na 16 et 25 mam problem przy skrecie kolo obciera o nadkole i przodwystaje o ok 3 mm z tylu felga 9 na 16 i jest akurat idealnie rowno z nadkolem :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

No to nie wesolo, felgi zostawie pewnie i opony wezsze wrzuce. Niestety nie tak to mialo wygladac

Edit: Sprobuje je wsadzic najpierw bez gleby

Opublikowano
Jezeli obnizać to przód niżej. Źle mnie zrozumiałes. Tak jak pisałem moze być ciężko z takim et. Dlatego pisałem o gwincie. Wtego jak by koła wystawały to napewno by nie ocierało bo gwint jest twardy. Na początek kup sobie obniżenie na przód. Ja ci mogę cyknąć fotki mojej. Mam obnizenie tył 40 felę 8,5 na 17 cali i oponę 225/45, tylko że ET 41. Podaj adres poczty to wyśle fotki. Nie wiem jak wrzucić na forum zdjęcia.
Opublikowano
hej, dzieki za informacje, email Ci wysylam przez prv. i dzieki z gory za fotki. Bede kombinowal, eventualnie wrzuce wezsze opony, to musi wejsc :8)