Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moje pytanie nie dotyczy samego polerowania , bo to juz przeszedlem , ale tego czy po spolerwaniu lamp mozemy lub musimy zabezpieczyc powloke zewnetrzna.Czytalem juz wiele postow na forum ale nigdzie zednej kakretnej wzmianki odnosnie mojego pytania :wink: pisano cos o lakierowaniu bezbarwnym lakierem ochronnym .Ja spolerowalem tylne lampy w e39 touringu bo byly tak matowe ze nie moglem juz na nie patrzec . no i dziwnie wygladaly przy nowych lampach zewnetrznych . Efekt powalajacy lampy jak nowe. :cool2: moze ktos z kolegow podejmie ten temat . Pozdrawiam wszystkich ze znaczkiem BMW

siemka dla fanow BMW

HIGHLANDER 12

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja robiłem polerkę reflektorów przednich i efekt powalający, ale tylko przez jakiś czasm. Potem lampy ohydnie matowiały. Ponowne przepolerowanie (już bez papieru, sama pasta) przywracało ponowną świeżość. Mi się w końcu odechciało i nastały nowe klosze.

Wg mnie lampy po polerce trzeba zabezpieczyć. Niektórzy dają warstwę bezbarwnego lakieru ale efekt podobno już nie ten.

Ja do wykończenia używałem Farecli, może z innymi pastami efekt jest bardziej trwały?

Opublikowano
witam kolege moj sposob byl chyba taki sam tzn.najpierw papier wodny 2000 , nastepnie 2500 non stop w wodzie .znikly drobne rysy . do polerowania uzylem pasty G3 pozniej G10 nie zapominajac o czestym spryskiwaniu GMopa(gabka) sam bylem pelen podziwu ze efekt byl az taki . byly to oczywiscie lampy tylne.przednie mialem spolerowane juz wczesniej , bo efekt jazdy nocnej byl taki ze bolaly oczy od wypatrywania i jazda stawala sie niebezpieczna , w miedzy czasie wymieniono odblaski . moje prosba bo nie byly juz najlepsze . efekt koncowy o niebo lepszy jak przed polerowaniem , nie mam matowych reflektorow , widocznosc lepsza(przeciez to bmw a nie 126p) . jesli chodzi o zalamania swiatla i inne tego rodzaju sprawy to nie wiem , ja jestem za polerowaniem i o ile bede musial polerowac znowu to zrobie to jeszcze raz .tak jak kolega wspomnial po wypolerowaniu lamp przednich tez powiedziano mi o odswiezaniu lamp za pomoca pasty tempo nie robilem jeszcze tego choc minal juz rok . to co mnie zdziwilo przy pierwszej polerce(przednie lampy)polerowano moje reflektory papierem sciernym ale tylko na sucho zmieniajac na coraz drobniejsza ziarnistosc.nie wiem czy to bylo normalne ale chyba tak bo byl to warsztat z paroletnia praktyka napraw lamp samochodowych . pozdro dla wszystkich klubowiczow dobrze ze istnieje ta strona zawsze mozna sie poradzic lub sluzyc pomoca innym a o to chyba idzie bysmy dzielili sie radami bo nie zawsze nasze serwisy BMW sa w stanie do konca nam pomoc a czasami bezradnosc jest rozbijajaca (no i nie oszukujmy sie oni tez sie ucza i to na naszych autach :wink: )znam duzo ludzi ktorym powieryl bym moja Bawrke bez obaw choc nie sa to serwisanci ale dosc tej krytyki siema wszystkim

siemka dla fanow BMW

HIGHLANDER 12