Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wita i proszę o ewentualną pomoc,

Problemem jest panel sterujący klimatyzacją i nawiewem, po uruchomieniu silnika nic się nie dzieje, zero reakcji, nagle po jakimś czasie wszystko się świeci i można włączyć nawiew lub klimatyzacje, ale znów, po jakim czasie wszystko gaśnie całkowicie ewentualnie przygasa.

Czasami zaraz po uruchomieniu auta cudem wszystko działa, lecz, po jakim czasie znów wszystko gaśnie.

Zastanawiam się czy to jest jakiś problem z czujnikiem czy to problem z elektryką ewentualnie z panelem sterującym?

Jeśli ktoś miał taki problem lub wie, co może być przyczyna takiej awarii proszę o podpowiedz gdzie mam szukać usterki

Pozdrawiam Piotrek

______

Poprawiłem tytuł tematu. Proszę się stosować do formatu tytułowania wątków obowiązującego w tym dziale. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Klimatronik??? Kondensator trzeba wymienic. Jak sam to robisz, koszt tego to około 7 zł, jak zlecasz na allegro to chyba 50 zł plus koszty przesyłki.
Opublikowano
Tak. Wymieniałem u siebie. Poszukaj w googlach znajdziesz dokładnie opisane jak wyjąc i rozłozyc klimatronik. A kondensator kup przystosowany do przemysłowego zakresu temperatur, a nie te najtańsze po 2-3 zł.
  • 2 lata później...
Opublikowano

i proszę Państwa wszystko działa jak nowe :-)

Stary kondensator zamiast 470 nF miał ok 340, założyłem taki jaki znalazłem tzn ok 420 nF

Po złożeniu od razu zaczęło działać

Sposób sprawdzony. Polecam