Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z układem chłodzenia a mianowicie po odpaleniu gdy silnik jest zimny to jest ok ale gdy tylko sie nagrzeje wyrzuca płyn przez zbiornik wyrównawczy! Podejrzewam uszczelkę pod głowica ale nie jestem pewien prosiłbym o jakies porady! Z góry dzięki

Opublikowano

Proszę o poprawne tytułowanie wątków!! Przeczytaj viewtopic.php?f=68&t=120678 . Tym razem poprawiam za Ciebie. Poza tym jesteś tu nowy i jesteś zobligowany do używania wyszukiwarki, zanim zapytasz! :search: :search: :search:

Temat był wałkowany po stokroć!

Sprawdź odpowietrzenie układu, sprawdź czy masz sprawny termostat i sprawdź, czy nie masz płynu chłodniczego w oleju lub odwrotnie.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
witam kolego sprawdz sobie termostat jezeli jest zimny i wszystko ok a jak sie nagrzeje to wywala plyn to znaczy ze tertmostat sie nie otwiera i dochodzi do przegrzania silnika wiec wywala ply a co do uszczelki objawem walnietej uszczelki badz peknietej glowicy na kanale wodnym jest twardy waz na zimnym sielniku od chlodnicy poniewarz kompresja idzie w uklad chlodzenia i nie spada nawet jak silnik jest zimny wysokie cisnienie powoduje twarde weze oraz wycieki plynu praktycznie mozliwie na kazdym łaczenieu wiadomo cisnienie na cieplym silniku bedzie wieksze ale to normalne < stawiam na termostat > sprawdz go
Opublikowano
Witam niestety po zdemontowaniu termostatu nadal jest to samo układ tez miałem odpowietrzony oraz w oleju nie ma płynu i odwrotnie
Opublikowano
Nie rozumiem,wywala Ci płyn przez korek w zbiorniku wyrównawczym?.Jak go odkrecisz na gorącym silniku to napewno,przecież to uklad ciśnieniowy i to cisnienie może troche płynu wywalic przy odkrecaniu korka.A gdy bez odkrecania wali płyn,to na sto procent korek do wymiany,bo zaworek nie trzyma .Napisz wiecej szczegółu i używaj szukajki,powodzenia