Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Sprzedaję swój obecne auto i w lipcu bądź sierpniu chcę spełnić swoje marzenie i zakupić BMW E34 z silnikiem 525 24V. Zastanawiałem się jeszcze nad wersją 2l ale stwierdziłem że spalanie pewnie podobne a mocy będzie trochę więcej.

Czy za 8 tysięcy zakupię w ładnym stanie BMW z sekwencyjną instalacją LPG ?

Czy jak bym chciał, opłaca się sprowadzić takie auto ? tylko pewnie nie starczyło by pieniędzy na opłaty po sprowadzeniu i założenie sekwencyjnej instalacji LPG

Jakie przebiegi wytrzymują te silniki ? Czy przebiegi np. około 300tys. są już sporymi na te silniki ?

Jest możliwość sprawdzenia faktycznego przebiegu ? coś mi się o uszy kiedyś obiło

Opublikowano
Oczywiście że się da tylko trzeba się naszukać żeby znaleźć coś w przyzwoitym stanie... Nie napalaj się na pierwsze lepiej wyglądające auto bo 90% to złom... Za takie pieniądze sprowadzenie opłaty i sekwencja jest niemożliwością... u mnie np sekwenca do 2.0 24v kosztowała 6 tys... Z tym że 525 pali podobnie jak 520 to prawda z tym że znalezienie zdrowej 525 jest 10 razy trudniejsze... Ja na twoim miejscu brałbym 2.0 24v bez vanosa najtańsze w eksploatacji i najmniej awaryjne... 300 tysięcy przy właściwej eksploatacji nie robi na tych silnikach wrażenia z naciskiem na "właściwej" Są jeszcze na rynku egzemplarze z prawdziwym przebiegiem około 200 tys i takiego radziłbym poszukać... zajmie Ci to pewnie trochę czasu ale dzięki temu twoje marzenie nie stanie się potem koszmarem:) poczytaj dużo o tym na co zwrócić uwagę przy tym modelu... życzę udanego zakupu:) Jak trafisz dobry egzemplarz to nie będziesz się chciał go pozbyć wiem po sobie :) Pozdrawiam
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...