Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, od dłuższego czasu borykam się z błędem poduszki, który w carsoft wygląda tak:

16 belt switch, driver's side

dodam że od strony pasażera mam zamiast maty diode z działu "zrób to sam" :P

ale nie po tej stronie chyba leży problem, początkowo jak kasowałem błąd, to wyskakiwał on ponownie, po jakimś miesiącu, czasami i trzech, ale od dłuższego czasu zaraz po jego skasowaniu - to samo. wymieniłem czujnik zderzenia bocznego i dalej to samo.

zdiagnozowałem auto INPA i ona wyświetla błąd

14 ignition circuit 10

i też po skasowaniu to samo.

Co dziwne potem uruchomiłem Carsofta i oprocz błędu 16 jeszcze wyskoczył dodatkowo: 14 Battery - connection defect or open circuit

pytanie co z tym zrobić? niby INPA pisze ze w spraiwe tego błedy 14 odłączyć aku, ale główny problem stanowi chyba tu ten błąd 16, bo on jest od dłuższego czasu.. dziwi mnie też fakt, że carsoft niby takie byle co, a pokazuje więcej błędów niż INPA

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Myśle że obydwa programy pokazują dobrze czyli gdziś brak przepływu prądu. Sprawdz wszystkie kable po stronie kierocy. To jest bład napinacza pasów. Ja miałem ignition circuit 1 i miałem we wtyczce pod fotelem. Ty masz 10 bedzie gdzieś indziej. Tak myśle :)