Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wyskakuje mi błąd podczas włączania samochodu mianowicie CC-ID 295 po przeszukaniu internetu natknąłem się na strone z kodami błędów

https://wiki.bentleypublishers.com/display/tech/Check+Control+Message+Definitions+BMW+3-Series+E90+E91+E92+E93;jsessionid=D679783064D2A8854B05B2252076C616

Po odczytaniu błedu nic mi to dalej nie mówi m.in

Adaptive Cornering lights

failure! ! nPossible to

continue journey with

caution. Have the

problem checked by

BMW Service.

Wiem od poprzedniego właściciela tyle że auto zostało ściągnięte ze stanów na zwykłych lampach h7 obecnie ma założone bi-xenony włącznik świateł jest ustawiony w trybie auto i mruga zielona lampka.

macie jakieś pomysły czy to jest coś nie tak podłączone !

Wyczytałem jeszcze, że moduł świateł jest tylko raz programowalny ale jeszcze gdzie indziej, że jest ktoś kto przeprogramowywuje moduły i dołącza do tego że są światła xenon.

Opublikowano
ja mialem xenony w e90 ale spalil mi sie modul wiec szybko wrocilem do zwyklych swiatel. z tego co wiem zeby prawidlowo pracowaly xenony musza byc zamontowane przekazniki oprocz przetwornic.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba programowac auto, całe, po takich mykach. Tak to jest jak ludzie nie mający pojęcia o elektronice w BMW zabieraja się za przeróbki.
Krzysztof
Opublikowano
jak chcesz przeprogramowac modul to powodzenia kolego. ja nie stety mam pojecia troche o elektronice wiec wiedzialem co robie i zrobilem to prawidlowo. tylko jest niewielka roznica w rezystancji obwodu po zamontowaniu przetwornic oczywiscie z antyzakluceniami.
Opublikowano
Tylko jest problem ponieważ kupiłem to auto po takich modyfikacjach i teraz chce to ogarnąc żeby miało ręcę i nogi. Słyszałem że ludzie się zajmują takimi rzeczami macie jakieś namiary ?
Opublikowano

ja tam założyłem sobie bi-xenony, i to po liftingu świała.

Miałem zwykłe. Nie mam żadnych problemów. Jedyne co to błąd od żarówek (różnica w liftingu) trzeba zaprogramować, dzwoniłem do jednego miglanca od elektroniki w BMW i mówi że powinno dać rade, gość chce za to 1500 zł, 700 zł robocina i 800 zł moduł po lift który jak twierdzi jest szeroko programowalny.