Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po dlugiej nieobecnosci - w miedzyczasie padlo turbo wiec problem z zawieszeniem olalem:) az do teraz...

zawieszenie JOM coilover z ebay za 200funciorow padlo po okolo 20tys mil - nigdzie nie mogli tego wyregolowac poprawnie wiec opony niezle kosilo - generalnie bylo za twardo i za malo komfortowe i jakos tak do d...:)

Wreszcze pare dni temu zainstalowalem orginalne amorki sachs, mocowanie amorkow przednich, kielichy metalowe bo tamte gdzies zapodzialem, gumy na amorki (sklep p. Macieja Ziolkowskiego - wielkie dzieki za wszystko!!!) zostawilem mocowania tylnych amorkow i stare sprezyny plus 2 podkladki gumowe tam gdzie stala nizej:) i pojechalem do podobno dobrego niezleznego specjalisty. Ustawili i kazali wrocic bo jedna sruba (camber tyl) byla zajechana. Wyjechalem i [BAD] bo sciagala ale juz nie tak bardzo. Dzisiaj zalozyli nowa srube i kazalem jeszcze raz sprawdzic bo ciagnie i po 2h godz koles mowi ze jest ok road test zrobil i w ogole bajer. Srednio mi sie wierzyc chcialo ale WOW - wreszcie jest OK. Teraz poptarzylem na wydruk z (zdaje sie ze Hunter) i okazuje sie pierwsze ustawienie zrobili dla E46 (1998 - 2006) : Sedan/Tourning (Wagon) : 330i, 330d Sedan : 18" Wheel, a dzisiaj z kolei postanowili wybrac Coupe. Chyba sie kapneli ze mam M-Tech zawieszenie i tutaj bardziej pasuje Coupe niz Sedan. W kazdym badz razie mam orginalne zawieszenie z ktorego jestem zadowolony, mam prawdopodobnie walniety prawy tylny wachacz(dlatego siedzi nizej) ale gumowe podkladki tymczasowo zalatwily sprawe i poprawnie wyregolwane to wszystko i problem rozwiazany. Po roku:) ulga niesamowita...czas na wtryski:)

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daj znać czy po wymianie tego tylnego wahacza auto bedzie stało równo a nie jak do tej pory z prawej strony niżej.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Nie omieszkam poinformowac na pewno, ale za szybko to nie nastapi... Gumowe podkladki zrobily robote a mam jeszcze pare rzeczy do sprawdzenia (wtryski i przeplywka) wiec to juz nie priorytet...

pozdrawiam