Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam Kolegów

moje maleństwo (735i 98r) stoi i nie chce jechać.... a było to tak:

padła pompa paliwowa (ta w zbiorniku), kupiłem nową wymieniłem no i zapalić nie chce.... kręciłem aż padła bateria.

teraz sie ładuje, czy to możliwe aby zapowietrzył sie układ zasilania? nie mam pomysłu co jeszcze sprawdzić... będę wdzięczny za podpowiedzi.

dodam tylko że musiałem przez to zostać w firmie (stało sie to kiedy właśnie kończyłem prace i miałem jechać do domu)

no i siedze 90 km od domu, całe szczęscie koledzy z innej zmiany kawą poczęstowali..

pozdrawiam i czekam na podpowiedzi :cry2: :cry2:

dodam jeszcze że pompa działa, tzn słychać jak pracuje (mam zdjęte siedzenie) paliwo też jest w zbiorniku

Na BMW narzekają głównie ci, którzy nigdy ich nie mieli. Również ci którzy za parę groszy kupili wymęczoną Bawarkę i warsztat jest ich garażem.
Opublikowano
Parę razy miałem sytuację, że wyjeździłem benzynę do końca. Na stację dojeżdżałem na holu i po zatankowaniu samochód od razu odpalał, więc wątpię, żeby u ciebie układ się zapowietrzył. Jeżeli wymieniałeś pompę na nową, mówisz że pracuje, to sprawdź czy na pewno podłączyłeś ją poprawnie. Jeżeli zamieniłeś bieguny, to pompa kręci w drugą stronę i zamiast pompować paliwo do silnika pompuje do zbiornika.
marek
Opublikowano
przez awarie serwera nie mogłem napisac, ale przyczyna była prozaiczna. nowa pompa nie wskoczyła w zatrzask w zbiorniku i nie sięgała do benzyny. :mad2: :mad2: dzięki za odp.
Na BMW narzekają głównie ci, którzy nigdy ich nie mieli. Również ci którzy za parę groszy kupili wymęczoną Bawarkę i warsztat jest ich garażem.