Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam mały problem chyba z pompą wspomagania-od pewnego czasu jak sie autko troszke rozgrzeje to strasznie buczy. Wymieniłem juz płyn na bardziej gęsty i to samo. Co robić ? kupić używaną ? Czy może jest jakiś warsztat co sie zajmuje regeneracją? Co o tym sądzicie ? Z góry dziekuje za odpowiedz POZDRAWIAM
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

miałem podobny problem... w E39 w ogóle trudno jednoznacznie ustalić co tak naprawdę "buczy", jednym paskiem napędzany jest alternator, pompa wody i pompa wspomagania, a "po drodze" jest jeszcze rolka napinająca. Jeśli jednak masz pewność, że problem tkwi w pompie wspomagania to wydaje mi się, że najekonomiczniejszym rozwiązaniem jest kupno używanej pompy - ja tak zrobiłem, kupiłem pompę za 140 zł, założyłem i wszystko ok. Oryginał to wydatek kilkaset złotych, nowa podróba ok.200 - ale wg mnie lepszy używany oryginał.

Są fachmani oferjący regenerację - dzwoniłem do jednego - "zaśpiewał" że zregeneruje... a cena? 100 do 350 zł w zależności od stanu pompy... Wolałem kupić drugą, stara czeka na regenerację....

Opublikowano
Ja mam do sprzedania zamiennik, nowy, jeszcze w pudełku, nawet nie założyłem. Jakby co to pisz na priv.
Opublikowano
może mi ktoś pomoże? wspomaganie strasznie ciężko zaczeło chodzic. wymienione paski i nowa pompa a problem nie zniknął. mechanik mówi, że to nie maglownica, sprawdzi czy nowa pompa jest sprawna. mówił też o jakimś zaworze ewentualnie. czy ktoś miał podobny problem. jeśli tak - proszę o wsparcie