Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie potrzebuje informacje gdzie znajduje sie czujnik połozenie wału lub wałka.dodam ze gdzies czytalem bo faluja mi obroty na cieplym silniku wymieniona przeplywka ,nowa sonda lambda i krokowiec dobry.wlasnie ktos napisal ze na cieplym silniku faluja obroty to moze szlag trafil ten czujnik bo cechuje to wiekszym spalaniem i spadkiem mocy tak jest u mnie,prosze o pomoc gdzie on sie znajduje i jak go sprawdzic czy dobry,pozdro

____

Proszę o poprawne tytułowanie tematów w przyszłości. To już drugi temat poprawiam po Tobie i zaroibłeś ostrzeżenie. Proszę przeczytać format tytułowania na górze działu, zapoznać się z regulaminem i strukturą forum oraz WYSZUKIWARKĄ, bo żadne z Twoich pytań nie było "zjawiskowe". mattiss

Opublikowano
To na sam początek viewtopic.php?f=68&t=120678 A teraz do rzeczy czujnik położenia wału korbowego znajduje się po prawej stronie koła pasowego wału a czujnik położenia wałka rozrządu znajduje w przedniej części głowicy po lewej stronie zaraz za obudową filtra oleju przykręcony jest śrubką na klucz wpustowy nr 5
Opublikowano

czujnik temperatury płynu chłodniczego sprawdź ja miałem z tym problem a najlepiej na kompa podjedź i zobaczysz o co kaman bo jeszcze jest istotny czujnik położenia przepustnicy a ty od razu wszystko wymieniasz

a może układ dolotowy nieszczelny