Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w mojej e36 słuchać pukanie można powiedzieć że walenie przy nie równych drogach i dziurach.Głoś dochodzi z prawej strony z tyłu .

Gdy po zimie podciągałem hamulce :D i zakładałem koło przez przypadek wlałem w koło i zapukało to i gdy pukałem złapałem wahacz pod drzwiami i przestało pukać jest guma w wahaczu i ona wyszła z wahacza i wahacz puka o uchwyt bo nie ma w nim gumy.Po ile coś takiego chodzi i jak to guma na pewno wziąć lepszej jakości,ale nie jestem pewien czy to to :( .Zabarco ja nie wiem jak te śruby odkręcić bo nie ma zbytnio tam miejsca,czy jak będę dłużej jeździł z tym pukaniem to może się coś poważniejszego stać ??

Opublikowano (edytowane)

kolego naprawdę ciężko cie zrozumieć,może weź przeczytaj co napisałeś i przetlumacz to.

Druga sprawa żeby odkęcić wahacz musisz odkęcić jego mocowanie w progu(na trzech śrubach) i dopiero wtedy go można odkręcić wahacz z tuleją.

Każde najmniejszy luz tuleji w wahaczu to brak zbieżności,pojezdzisz dłużej to szybko skończy sie opona i jeszcze wylądujesz gdzieś w rowie bo bez zbieżności zachowanie na drodze jest nieprzewidywalne.

Edytowane przez green71
A little piece of heaven in my hands