Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ZAuważyłem dziś w korku lekkie odchylenie wskaźnika temp. w prawo.

Wzmożona uwaga, sciszone radio i obserwacja: wisko nie załącza. Na szczęscie zaraz wyjechałem na prostą, lecz wracając z pracy zaobserwowałem to samo (na szczęście obeszło się bez wielkiego wzrostu temp.). Chwilę potem wiatrak już pracował i wskazówka na baczność.

I pytanie: czy możliwe, że wisko powoli kończy swój żywot, czy szukać przyczyny gdzie indziej?

Z góry dzięki za rady,

pzdr

letki

Opublikowano

Proponuję zerknąć na dolną część chłodnic przez zderzak - ja dzisiaj zerknąłem i są całkowicie zabite czym tylko możliwe i co za tym idzie nie puszczają powietrza na całej powierzchni.

Nidgy się im wcześniej nie przyglądałem, bo trzeba się rzucić na glebę, ale na podnośniku auto podjechało mi na wysokość oczu, więc wysiłek nie duży :8)

W weekend biorę się za czyszczenie (przy okazji wyszarpię wiatrak klimy bo odmówił posługi :duh: )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli uwazasz, ze sprzeglo wiskotyczne zbyt zadko ci sie zalacza, odegnij troszke blaszke bimetalowa, ktora jest w centrum wiatraka od przodu (od chlodnicy). Pamietaj, ze wisco musi puszczac przy 2000-3000rpm. Jesli nie przestaje przyspieszac to grozi rozpadnieciem sie wiatraka... Polecam lekture: viewtopic.php?f=72&t=104498&hilit=wisco

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Wiem to co napisałeś, wątek tez juz czytałem (zdaje się jak był aktualny ;)). Pytam, czy wisko pada od razu na amen czy może zdarzyć się, że powoli - bo jeżeli może powoli to chciałbym jeszcze dziś je wymienić (za duże ryzyko większych zniszczeń).
Opublikowano

Wróciłem z garażu. Przyczyna okazała się prozaiczna - brak 2l płynu w obiegu(!!!), układ zapowietrzony.

Uzupełniłem, odpowietrzyłem i jest ok.

Trzeba zlokalizować wyciek, małe miałem już jakiś czas temu - ale przynajmniej wiadomo co to.. ;)