Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

odnoszę wrażenie ze moje bmw e46 318i ma za mało mocy... zakupiłem je nie dawno i wydawało mi się ze wszystko jest ok..wydaje mi się ze jak na samochód który ma 118ps powinien zbierac sie energiczniej, czasem szarpnie..powyzej 4 tys nie czuc kopa, predkosc max na prostej na autostradzie 180km/h

Pytanie do forumowiczów:

od czego zacząć? kable?, świece?, sondy? przepływomierz, diagnostyka komputerowa? proszę o porady.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zacznij od diagnostyki komputerowej bo byc moze pokaze ci co jest zepsute.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Po odłączeniu przepływomierza problem zniknął, samochód lepiej się zbiera i nie dławi się już na zimnym silniku. Jeżdżę już kilka dni bez przepływomierza w związku z tym czy jest sens go wymieniać. Dodam że mam zainstalowany LPG (sekwencja)??????????????
Opublikowano
Nie wiem co rozumiesz poprzez stwierdzenie że jeżdżę w "trybie awaryjnym",ale odczułem znaczący wzrost mocy, samochód chodzi bez zastrzeżeń, nie świeci się żaden check engine ani nic podobnego. Jaką funkcję miał by spełniać w tym momencie przepływomierz??