Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczyna mi padać poduszka tylnego zawieszenia. Nawet można napisać, że już padła.

Wystarczy, że samochód chwilę postoi i siada całkiem na zawieszeniu z jednej strony.

Jednak czasami potrafi przestać prosto nawet całą noc. Jaka może być przyczyna, że czasami powietrze nie schodzi?

Czy zawór upuszczający powietrze z poduszki jest jej integralną częścią? Przyglądałem się rysunkom na realoem, lecz żadnego zaworu tam nie ma. Samo upuszczanie powietrza z poduszki słychać niczym głośny blow-off z konkretnej turbiny. Wcześniej takiego nie słyszałem.

Mogę liczyć na jakieś podpowiedzi, czy wiąże się to z wymianą poduszek, czy może poszukać jakiejś innej przyczyny?

Opublikowano
kolego masz nieszczelna poduszke. dzieje sie tak ze starosci i zmeczenia mateialu. pojawaija sie male niessczelnosci i zaczyna opadac z czasem coraz bardziej .to ze czasami mniej opadnie czy wiecej zalzy od tego jak stoi auto zaparkowane ile masz paliwa w baku temp na zewnatrz itd. koszt jednej poduszki to 650 pln a wymiana trwa 15 min.