Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Chciałbym wymienic tłumik w swojej e34, gdyz obecny chodzi juz stosunkowo głośno i chrapliwie (nie mam katalizatora).

Czy wymienić tylko końcowy, czy juz lepiej tez środkowy?

Jaki wpływ ma w ogóle tłumik środkowy na prace wydechu?

Czy dzwięk z rury zależy od obu czy głównie od końcowego tłumika?

Czy dac znowu tłumik od m50b20 czy lepiej od m50b25 - czy mając juz tłumiki od 2.5 nie napotkam na żadne problemy przy montazu, czy jeszcze trzeba zmienic coś innego?

Opublikowano

witam kolego miałem zamiar zrobić układ wydechowy od 2.5 (m50b25) lecz stwierdziłem że za duży koszt, tzn. mogę kupić jakieś zamienniki ale po 2 latach nadają się na złom i poza tym nie jest taki dźwięk jak z oryginału. A oryginał nowy cena kosmiczna.Używany może być już wypalony . Aby wstawić układ od 2.5 przypominam musisz wstawić tłumik ostatni i przed ostatni , ponieważ w 2.5 masz 2 kominy na końcu. Wygląda to tak środkowy w 2.0 ma mocowanie na 1 rure a 2.5 na 2 rury no i wiadomo końcowy w 2.5 tez ma 2 rury a w 2.0 jedną . A w przerabianie ostatniego tłumika od 2.5 i łączenie z środkowym od 2.0 w jakieś śmieszne spawy nie ma sensu będzie się to prężyć i drgania będą na 100% , że tak powiem bedzie strasznie nie fachowo :)

pozdrawiam:)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam kolege!krotko mowiac tez mialem taki problem w 525 wymienilem na firme ferroz polski tlumnik,daje piekne brzmienie na zewnatrz,demontarzi montarz nie taki prosty z powodu 2 rur.