Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:modlitwa: HEJ mam problem z obrotami Strzelił mi gaz (dziewczynie ja spałem z boku) i od tamtej pory na benzynie mam za niskie obroty a na gazie za wysokie i to przewaznie jak silnik nagrzeje sie pozadnie. czasem jak jest zimny też. czy może być to zepsuty krokowy czy łapie gdzieś lewe powietrze

:cry2: [/b]

Opublikowano

ja przyjrzałbym sie bliżej przepływomierzowi!!!! od strzału gazu krokowy nie ma prawa poleciec prędzej gumy, plastyki obudowa filtra i przepływka!!

a jest jeszcze coś takiego jak druga przepustnica w kolektorze ssącym (taka klapka ) sprawdź czy jest na miejscu jeśli ję posiadasz bo gaz mógł ją wybić lub połamać! a tak swoja drogą jak gaz ci strzela to jedź do mechanika i niech ci sprawdzi instalacje gazowa i elektryczną! ja mam gaz w swojej beci od ponad roku i nigdy mi nie strzelił a daje jej nieraz ostro.....