Skocz do zawartości

328i problem ze spryskiwaczami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam maly problem albo i duzo bo juz niewiem co moze byc przyczyna slyszalem ze dysze lubia sie psuc ale ja juz wymienilem na nowe i psiklem moze z 4 razy i myslalem ze dobrze juz bedzie ale za jakis czas chcialem psiknac znowu to tak mi psikaly jak poprzednie stare czyli slabo

____

Proszę o poprawne tytułowanie tematów w przyszłości, albo będę zamykał. Proszę przeczytać format na górze działu. mattiss

Opublikowano
ale pompka chyba nie no bo jak zalozylem nowe dysze to pare razy bylo bardzo dobrze az za dobrze hehe ;) a moze byc cos takiego ze w zbiorniczku od plynu moga byc jakies zanieczyszczenia i moga sie zapychac ?
Opublikowano
Nie chybaj tylko sprawdz dysza na 5 cm przewodie do pompki i sprawdzasz :) jak nie hyla to dysze podlacz pod druga pompke jak zadiala to masz winowajce

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Jak Ci psiknęło parę razy to prawdopodobnie zanieczyszczenie dostały się do układu. Ja w swojej wypłukałem dość duże ilości piachu ze zbiorniczka... Jak pompka okaże się sprawna to zdejmij zbiorniczek porządnie go wyczyść, odepnij dysze przedmuchaj przewody kompresorem pod dobrym ciśnieniem, podepnij dysze i przedmuchaj jeszcze raz.
Opublikowano
Pod matą maskującą masz na każdym zaworki zwrotne,one też często się zapychają.Ja je wywaliłem i nic się jakoś nie cofa nie zapycha. Ale jak kto woli.Sprawdź czy one ci się nie zapchały
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif