Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich pomożecie prosze bardzo.A wiec wczoraj jechalem moja bawarka i walnelo mi plynem z chlodnicy na przedna szybe czego ? poniewaz zagrzal mi sie silnik zrobilo sie cisnienie i walnelo jak bomba moja prosba i pytanie to dlaczego ?wymienilem termostat moze stray albo sie zawiesil ale dalej to samo szczela i wali caly szas w rurach od chlodnici wiec moze zapowietrzony odpowietrzam chwilke ok ale po 2min znowu to samo niema cieplego powietrza w srodku ,nie leci woda tym otworkiem co przelewa plyn do zbiorniczka wyrównawczego nie wiem czy to pompa czy uszczelka pod glowica ale jeszcze dodam ze jak odpowietrzylem to chwilke bylo ok i woda leciala tym otworkiem a teraz lipa nic pusty waz lewy troszke cieply nie wiem juz mam dosyc acha i tak co 3 miesiace musialem mu dolac z 0,5 litra plynu do chlodnicy nie wiem czy wykrecic pompe czy odrazu zabrac sie za glowice caly czas tylko szczela moze byc to na 100 procent glowica ze lapie lewe powietrze?czy poma nie robi obiegu i woda stoi tylko czego caly czas szczela rospisalem sie troche ale sie wk...........em pomuzcie prosze

____

Proszę o poprawne tytułowanie tematów w przyszłości, albo będę zamykał. Proszę przeczytać format na górze działu. mattiss

Opublikowano
Tak na sam początek to zmień tytuł tematu na poprawny viewtopic.php?f=68&t=120678 A teraz do rzeczy na sam początek odpowietrz dobrze układ najlepiej zdejmij któryś z węży związany z chłodzeniem ten który będzie w najwyższym położeniu i lej płyn aż się w nim pojawi .Później zapal i odpowietrz przy chłodnicy odpowietrznikiem . A najlepiej jak byś odpowietrzał w taki sposób aby przód samochodu stał dużo wyżej niż tył . Jeśli to nie pomoże to radzę podjechać na warsztat który może zmierzyć zawartość Co2 w układzie chłodzenia . Jeśli przy odkręconym korku wlewowym chłodnicy widać jak przelewa się płyn do zbiorniczka wyrównawczego to pompa wody raczej jest dobra