Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie mam problem bo urwała mi sie linka od maski , juz zakupiłem nową w ASO Smorawinski poznan za 79zł ale problem jest taki jak ją otworzyć czy muszę cały przód rozebrać żeby dostać się do zamków. Czy zna ktoś jakiś inny sposób na awaryjne otwarcie maski.Auto jak w opisie E39 97r sedan
Opublikowano
linka składa się z trzech elementów, jeżeli urwał się ten który zaczyna się od dźwigni tj. nr 11 wg. tego schematurealoem, to powinieneś po zdemontowaniu cięgna sięgnąć szczypcami za linkę. jeżeli urwał się w komorze silnika to pozostaje ci spróbować przez gril. Jeżeli nie to będziesz musiał demontować przedni zderzak.
BMW
Opublikowano
Linka zrobiona złamało się mocowanie pancerza przy rączce do otwierania i wyczepiła się z łączenia na nadkolu.Ale roboty trochę było z wymianą , rozebrany gril i zdjęty zderzak nadkola krótkie bo przez gril puścił tylko jeden zamek ale znalazłem sposób na drugi .Jak odskoczy zamek od strony pasażera to żeby puścił drugi to najprostszy sposób to poluzować kontrę od bolca co wchodzi w zamek i od spodu jest śrubka na płaski śrubokręt wystarczy wykręcić i maska otwarta .Tylko zabawa z grilem żeby nie uszkodzić.