Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ponownie.Mam pytanko jak sprawdzic czujnik ABS`u przy kole czy jest sprawny?? Jakim przyrzadem i jakie pomiary czy cos tam.Prosze o pomoc.Pozdrawiam
Opublikowano

na kompie diagnostycznym - w każdym porządnym (czyt. dobrze wyposażonym) warsztacie mechanicznym, albo nawet prędzej elektromechanicznym - nie musia być ASO

- nie wiem z której części Mazur jesteś, ale w Olsztynie powinni mieć coś takiego

badanie wykaże który czujnik jest padnięty - albo jeśli to coś innego, to też powinien pokazać

a przy okazji jakie masz objawy?

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Objawy sa nastepujace: Jak rozpedzam sie to przy predkosci okolo 30 km/h wylacza sie ABS. Czasami jak jest mokra pogoda Abs dzial i sie nie wylacza. Juz sam nie wiem co z tym zrobic. Staram sie to zrobic na wlasna reke zeby zaoszczeddzic pare groszy, wiadoma sprawa. Z gory dziekuje za odpisy. Pozdrawiam
Opublikowano

słuchaj - może masz za słabe ładowanie - w E30 jak akumulator ma 10V, to ABS się wyłącza - podejrzewam, że w E32 jest podobnie (u mnie w mojej poprzedniej jak był walnięty czujnik, to ABS się wyłączał przy 7 km/h - czyli książkowo) - sprawdź jakie masz napięcie na akumulatorze i czy masz prawidłowe ładowanie z akumulatora (niestety nie znam prawidłowych wartości ładowania)

....niestety, ale rzeczy elektroniczne najlepiej sprawdzać diagnostycznie na komputrze wyposarzonym w stosowny program - dodam, że za podpięcie i naprawę czujnika u mojego elektromechanika zapłaciłem 175zł, więc to (podpięcie i diagnoza) nie są jakieś strasznie drogie rzeczy - w końcu jeździsz BMW

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)