Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ,po ostatnich zawirowaniach z podłączaniem audio .Padł mi akumulator .

Po podładowaniu aku ,okazało się ,że pojawił się problem z szyberdachem . Na początku otwierał się z 5 cm ,później z 10 ,a teraz do połowy .Dalej już nie chce ....

Komputer sygnalizuje na żółto

"usterka kontroli przeciwściskowej elektrycznego dachu przesuwno-uchylnego"

zapewne pojawił się jakiś błąd w komputerze .Czy ktoś miał podobna przygodę ?

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

Opublikowano

Ja jak montowałem xenon u siebie wypinałem moduł świateł ( light modul ) i nie domyka mi się szyba kierowcy sama zjeżdżą troszku i problem z domknięciem jest , jedyna rada kodowanie od nowa poprzez urządzenie odpowiednie do BMW

zapewne z twoim szyberdachem jest podobnie

Opublikowano

Kamil tak jak pytał Huberto ,czy kablem plus soft da się to zrobić ?

Hubert ma mi jutro wysłać kabel ,lecz jeśli samemu nic nie da ,to nie ma sensu tego wysyłać .

Tomek

Opublikowano

Niestety nie wiem , chyba nie bo nikt z elektoników ( naprawdę dobrych ) nie chciał się chwycić programowania nowego modułu ( light modul od xenonu ) ostatecznie zostaje serwis lecz na dniach będę wymieniał płyn hamulcowy więc wtedy zostawię wszystko i żeby wkodowali nowy moduł , lub samo to domykanie lewej szyby

Sam chętnie zakodował bym sobie sam lecz nie wiem jak i czym :) i czy się da ?

Opublikowano

Kamil to Ty właśnie cudowałeś z ksenonami ?

Noszę się z takim samym zamiarem właśnie ,to może się wstrzymam ,założę orginalne kseno i dopiero pojadę na komputer .

Tomek

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście ze ja :) jako pierwszy i jak narazie chyba jedyny :)

Poczekaj tydzień , dwa a będzie wszystko jasne co i jak dlaczego i po co .

Nie no lampki działają, świecą miodzio , lecz tylko ta szyba ( ale to chyba moja wina tylko lewa kierowcy ) wypinałem moduł na zapalonym silniku chciałem zobaczyć co się stanie , i chyba od tego momentu ta szybka tak działa gdy przytrzymam dłużej przycisk domyknięcia szyby to szyba dojedzie do samej góry i no problem , lecz gdy automatycznie wyjeżdza to zjeżdza w dół jakby ktoś np. rękę włożył i szyba odbiła w dół . Troszku to denerwuje a robi się coraz cieplej więc warto się tym zająć .

Zmieniłem tylko lampy na dzień dziejszy light moduł i przełącznik świateł został stary ( fabryczny ) . Oczywiście lampy nie odpalą nam gdy tylko podłączymy kostki :) było by to za proste .Nowe graty wożę w bagażniku :) różnica jest tylko taka że po odpaleniu samochodu ( gdy pochodzi tak 2-3 min) zapala się kontrolka o spalonej żarówce . Spowodowane jest to tym że xenon nie jest wkodowany ( a w dodatku na zwykłym module i przełączniku ) a komputer dostaje informację że zarówki są spalone ponieważ zwykła zarówka pobiera więcej prądu niż xenon dlatego wyświetla się błąd myśląc że zarówki są spalone . Pewnie nie jeden sobie myśli że prościej jest założyć chińskie angelsy + allegro xenon o pięknej barwię i otrzymamy to samo hmm jeżeli ktoś tak mówi to raczej tylko ten który nie miał doczynienia z chińskimi lampami i chińskimi xenonami :) Ja wolę się pogłowić , pomyśleć dlaczego tak a nie inaczej , jak coś zrobić aby było jak z fabryki , niż po prostu iść na tanią łatwiznę . Robię to dla siebie a nie na handel , moze koszt jest większy ale nic nie jest piękniejszego jak dojście do wyznaczonego sobie celu :)

Edytowane przez kamil20011
Opublikowano
Kamil daj mi na priv jakiś kontakt do siebie :wink:

Tomek

Opublikowano
Oczywiście ze ja :) jako pierwszy i jak narazie chyba jedyny :)

Poczekaj tydzień , dwa a będzie wszystko jasne co i jak dlaczego i po co .

Nie no lampki działają, świecą miodzio , lecz tylko ta szyba ( ale to chyba moja wina tylko lewa kierowcy ) wypinałem moduł na zapalonym silniku chciałem zobaczyć co się stanie

na zapalonym silniku ingerowałeś w elektryke? doskonały pomysł :cool2:

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Sam chętnie zakodował bym sobie sam lecz nie wiem jak i czym :) i czy się da ?

Da się, jest to opisane na tym forum.

Ściągnij sobie DIS'a i kup kabel. Jak już zainstalujesz na VMWare DIS'a to będziesz mieć dostęp do kodowania.

Wiedzy jednak nie kupisz i tu zaczyna się problem, bo musisz eksperymentować samemu.

Pytanie czy masz czas na takie zabawy czy lepiej dać to komuś do zrobienia kto ogarnia temat.

Opublikowano

jestem lżejszy o 50 zł ,szyber śmiga ,czas naprawy - wpięcie lapka pod auto około 1 minuty ...ehh

Elektryk stwierdził ,że to nie była wina odłączonego akumulatora ,widocznie jak coś z nagłośnieniem kombinowałem to coś się wydarzyło ...

póki co dzisiaj znów była jazda z otwartym dachem :cool2:

Tomek