Skocz do zawartości

luz na drazku kierowniczym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam luz na drążku kierowniczym jest tam ponoć jakaś kulka nic mi to nie mówi ale może i jest i nie tłucze mi sie ani nic nie czuje ale luz jest i moje pytanie czy może to wypaść bo mechanik mi mówił że może ???.....
Opublikowano
jasne ze moze - wymien szybko.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
mam luz na drążku kierowniczym jest tam ponoć jakaś kulka nic mi to nie mówi ale może i jest i nie tłucze mi sie ani nic nie czuje ale luz jest i moje pytanie czy może to wypaść bo mechanik mi mówił że może ???.....

jakie są objawy tego luzu????

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
  • Autor
tak ale słyszałem jak by miał wypaść to musiał by mieć bardzo duży luz a ja właśnie nic nie słysze ani nie czuje by sie coś tam działo ale mechanik przyłożył ręke kazał mi poruszać kierownicą i powiedział że jest luz ..... wiem wymienie ale dopiero za tydzień i właśnie niewiem co mam teraz robić ????
Opublikowano
no jak nie czujesz jakiegos ogromnego luzu na kierownicy to nie jest zle - ale skoro jest luz to dobrze tez nie jest - wiedz o tym ze bedzie sie powiekszal coraz bardziej. Ale wiesz jak jest z mechanikami - moze tylko masz malutki luz a on juz chce wymieniac.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
może lepiej poczekac a luz to sam kontroluj co jakiś czas podnieś na lawarku we kumpla niech rusza kierownicą a ty łap za drązki popatrz na forach co i jak wygląda jak wygląda drązek i za co łapać ... i nei daj sie nabić w butelke .. a czy przy chamowaniu koła piszczą ? piiiiiiiiiiiiiii ???
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5