Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam luz na drążku kierowniczym jest tam ponoć jakaś kulka nic mi to nie mówi ale może i jest i nie tłucze mi sie ani nic nie czuje ale luz jest i moje pytanie czy może to wypaść bo mechanik mi mówił że może ???.....
Opublikowano
mam luz na drążku kierowniczym jest tam ponoć jakaś kulka nic mi to nie mówi ale może i jest i nie tłucze mi sie ani nic nie czuje ale luz jest i moje pytanie czy może to wypaść bo mechanik mi mówił że może ???.....

jakie są objawy tego luzu????

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
tak ale słyszałem jak by miał wypaść to musiał by mieć bardzo duży luz a ja właśnie nic nie słysze ani nie czuje by sie coś tam działo ale mechanik przyłożył ręke kazał mi poruszać kierownicą i powiedział że jest luz ..... wiem wymienie ale dopiero za tydzień i właśnie niewiem co mam teraz robić ????
Opublikowano
no jak nie czujesz jakiegos ogromnego luzu na kierownicy to nie jest zle - ale skoro jest luz to dobrze tez nie jest - wiedz o tym ze bedzie sie powiekszal coraz bardziej. Ale wiesz jak jest z mechanikami - moze tylko masz malutki luz a on juz chce wymieniac.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
może lepiej poczekac a luz to sam kontroluj co jakiś czas podnieś na lawarku we kumpla niech rusza kierownicą a ty łap za drązki popatrz na forach co i jak wygląda jak wygląda drązek i za co łapać ... i nei daj sie nabić w butelke .. a czy przy chamowaniu koła piszczą ? piiiiiiiiiiiiiii ???
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5