Skocz do zawartości

BMW E34 2.5i 192KM 93r (problem po wymianie silnika)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nieszczęśliwym posiadaczem wymienionego w temacie samochodziku..

Mój problem jest następujący:

Rozwaliłem silnik zrzucając z 5-tki na 2-ke, zakupiłem nowy o rok młodszy silnik 94r (taki sam). Po wymianie silnika wraz z całą wiązką kabli łączącą silnik z samochodem, oczywiście go odebrałem i się cieszyłem z zakupu... ale nie na długo ponieważ po trzech dniach samochód przestaje odpalać, na początku dławi sie i gaśnie na niskich obrotach a po chwili juz wogóle nie da się go odpalic.

Sprawa wyglada tak że oddaje samochód do mechanika robi on reset komputera, samochod chodzi trzy dni i znowu to samo (jako błąd wywalało przepływomierz który juz wymieniłem ale nadal nic).

Za każdym razem jest tak samo, samochód chodzi trzy dni i znowu trzeba mu zrobic reset błedów...

Nie wiem już co mam zrobić może to problem z komputerem ponieważ do tego silnika potrzebuje jakiegoś innego?

Dodam jeszcze ze już po tych trzech dniach jak go odpalam po czym już sie nie da wogóle, ciągne samochód na holu i odpalam na biegu po czym odpala i dusi sie na wolnych obrotach po czym jak wspominalem wczesniej po jakims czasie znowu wogole nie odpala...

A więc tak ogólnie teraz:

Po resecie błedów w ECU samochód chodzi trzy dni, po tych około trzech dniach już ma problemy z odpaleniem a jak już go odpale to po chwili juz wogole nie odpala i problem sie powtarza..

Z góry dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.