Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie poczytałem forum ale nie do końca jestem pewien odpowiedzi na moje pytania, tak to jest im więcej wiesz tym mniej wiesz :)

Tak więc postanowiłem zapytać o kilka przyziemnych i błachych spraw co do których mam wątpliwości.

Wszystko dotyczy E34 z 89r m20b20m sedan.

1. Halogeny w zderzak. Wygląda na to że całą instalacje posiadam, jest włącznik w kabinie, kostki w okolicach zderzaka. Czy jeżeli kupie halogeny na alledrogo to nie będzie problemów z montażem? Czy nie potrzeba jakiegos dodatkowego przekaźnika? Czy halogeny do szerokiej nerki i wąskiej nerki są jednakowe?

2. Żarówki, jakie żarówki idą do lamp przednich mijania i drogowych? H7 tu o tu? Jakie żarówki polecacie? Chce kupic bluevisiony tylko jaki typ :)

3. Dyfer, jak sprawdzić jakość i stan oleju w dyferencjale? Co ile go wymieniać?

4. Głupie pytanie.... ale gdzie w E34 jest antena radiowa?

5. Czy E34 wąska nerka ma te same lampy przód co E30?

6. Czy da sie zaadoptować przednie fotele (np sportsize) z E30 do E34? Czy pasuja plug&play czy może jakies spawanko szyn?

Licze na odpowiedzi a nie odsyłanie do wujka google. Wiem, że część z tego była na forum, ale raz że trudno to znaleźć a dwa, że chciałbym miec wszystko w jednym miejscu.

Opublikowano

3. Dyfer, jak sprawdzić jakość i stan oleju w dyferencjale? Co ile go wymieniać?

4. Głupie pytanie.... ale gdzie w E34 jest antena radiowa?

5. Czy E34 wąska nerka ma te same lampy przód co E30?

3.Odkręć korek wlewowy , wsadź palca , wyjmij i obejrzyj :) jeśli wsadzisz palca i nie wyczujesz oleju to znaczy że jest go za mało , niewiem co ile wymieniać ja jeszcze nigdy tego nie robiłem , wymieniasz jak czujesz że jest to potrzebne :)

4.Antene radiową tworzą paski do podgrzewania tylnej szyby

5.e30, e32 i e34 mają takie same lampy

Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
co do oleju poczytaj dział o olejach tam na 100 % jest , ja mam antene w styłu po lewej stronie
http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano

1. Halogeny podejda bez problemu jak masz wtyczki, trzeba tylko wsadzic jeszcze jeden przekaznik i oczywiscie zmienic przelacznik w kabinie, wszystko jest opisane w dziale zrob to sam, ja do siebie wkladalem i robilem cala instalacje.

3. moje zdanie takie, ze jak nic zlego sie nie dzieje, nie cieknie, nie zgrzyta itp. to nie ruszac :D

Opublikowano
Fotele raczej nie podejdą,ale głowy sobie uciąć nie dam. Trójki (zwłaszcza E30) są węższe,chcesz sportsitze-poszukaj takich z E34,bardzo fajne są,a zero kombinowania.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

No Sportsize z E34 sa całkiem całkiem, ale raz że trudno trafic, dwa że w rozsądnej cenie :)

Jeszcze jedno, czasami (zwłaszcza jak jest mokro) nie dziala mi obrotomierz i ekonomizer. Od czego to?

Opublikowano
byc moze code plug Ci padl w liczniku poszukaj bylo o tym duzo, ze zdjeciami, w moich postach gdzies tez jest napewno