Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam zamiar kupić bmw 520 i mam do was następujące pytania:

1. Czy do 3000 euro kupię 520 (wyjazd do DE).

2. Na co zwrócić szczególną uwagę.

Jeśli odpowiedzi znajdują się na forum to bardzo przepraszam i poproszę o link, ponieważ wyszukiwarka mi nie pomogła

Opublikowano

patrząc na ilość ofert w cenie do 3tys E (około 400) na www.mobile.de nie powinieneś mieć problemu, o ile pojedziesz z kimś obeznanym w temacie i znającym język. Najważniejszą rolę odegrają twoje wymagania i zdeterminowanie, te pierwsze są przeszkodą w zakupie auta.

Najlepiej odpowiedz sobie na pytanie co chcesz przez to osiągnąć? jeżeli osobiście pojedziesz do obcego kraju w poszukiwaniu auta.

Jeżeli tniesz koszty to raczej pomysł nietrafiony, bo przy tak niskiej kwocie 3000E koszt wyjazdu jest znaczny, każdy dzień pobytu i przemieszczania się kosztuje a w polce też są auta świeżo sprowadzone. Atutem za to może okazać komplet dodatkowych kół zimowych co nie jest rzadkością w Niemczech.

Jeżeli szukasz auta z pewnego źródła, serwisowanego to warto się wybrać do Niemiec, ale z zasobniejszym portfelem, bo inaczej to do dyspozycji będziesz miał to samo co sprowadzają handlarze i nie ma gwarancji żadnej że będziesz mógł kupić w takiej cenie jak handlarz.

Jeżeli już koniecznie chcesz auto z zagranicy, spróbuj uzgodnić w ten sposób że auto specjalnie dla Ciebie będzie ktoś szukał, a Ty podejmiesz decyzję czy warto po nie jechać. Bo szczerze Ci powiem że nie należy do przyjemności zakup pod presją czasu. Uwzględnij dodatkowo koszty poniesione na sprowadzenie auta do polski. Zależnie od regionu polski, ale np na wschód zawsze zakładałem że jest to około 500E, min 300E dla przypadku gdy auto jechało do PL na lawecie.

BMW
Opublikowano
tzn. ja raczej nie pojadę, zlecę to znajomemu handlarzowi u którego już kupiłem samochód, tak więc muszę się uzbroić w cierpliwość