Skocz do zawartości

Terkotanie pod siedzeniem kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z moim E34 Touring M50 (automat) - może ktoś już zaliczył podobny przypadek.

Miałem trafioną gumę między przepływką i dolotem. Auto strzeliło w kolektor i przestało jechać, wymieniłem gumę ale problem jest nadal. Auto traci połowę mocy - na zimno przez pierwszy kilometr jest ok, a potem zaczyna się dusić. W momencie jak się to zaczyna to słychać gdzieś jakby z pod siedzenia kierowcy terkotanie (częstotliwość zgodna z obrotami silnika) takie jak wydaje pompa elektromagnetyczna, ale to auto chyba takiej nie posiada tylko standardową w zbiorniku :roll: Terkotanie nasila się pod obciążeniem silnika. Terkotanie z czasem powoli cichnie aż po przejechaniu mniej więcej 15km jest praktycznie niesłyszalne.

Odpinałem przepływkę - po odpięciu niskie obroty falują, wyższy zakres bez zmian - dusi się. Wymieniłem też filtr paliwa, powietrza i świece zapłonowe.

Chciałbym sprawdzić ciśnienie paliwa - gdzie w Wawie można by z tym podjechać?

Opublikowano

Witaj.

Mam podobny problem, tylko u mnie na zimnym się dusi i strzela delikatnie , na ciepłym w miare chodzi ale to nie jest to co było. Wcześniej mi automat odmówił posłuszeństwa - nie chciał jechać ani do przodu ani do tyłu, po wielu próbach ruszył i wskakiwał w tryb awaryjny. Po wykasowaniu błędów na kompie skrzynka działa ale się dusi , dziwnie szybko zmienia biegi i zbytnio nie reaguje na gaz . Na kompie pokazał błąd ABS i czujnika obrotów ...terkotanie też słyszę jak u Ciebie , przepływka również jak u Ciebie ...ciekawy jestem skąd ten odgłos i czym to jest spowodowane , bo wcześniej tego nie było słychać.