Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wtam

posiadam e36 m40 1.6 na gaz wybralem sie samochodem na przejazdzke odpalil normalnie i chodzil tez dobrze zgasilm samochod pozniej gdy wrocilem silnik byl jeszcze cieply odpalilem i samochod zaczol sie dziwnie zachowywac tzn chodzi jak traktor trzesie calym samochodem jak by stracil na mocy , tak jak by palil na 3 cylindry ale nie jestem pewny

jesli ktos mil podobny problem prosilbym o pomoc

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Nie wiem co u ciebie sie stalo ale mi kiedys pekla sprezyna zaworowa i tez samochod chodzil na trzy cylindry wydajac odglosy wlasnie jak traktor. Ale to jedna przyczyna moze niech sie wypowiedza inni

Pozdro

Opublikowano

koszt samych sprezyn bo sa dwie mniejsza i wieksza to w serwisie BMW 38zl natomiast robocizna hmm kosztu ci nie podam bo robilem to sam w garazu z ojcem. Napewno jest to do zrobienia w dwie osoby ale najpierw zdiagnozuj dokladnie problem a jak sie okaze ze to sprezyna wtedy ci wszystko dokladnie opisze ok

pozdro

Opublikowano

ktos ma jeszcze jakies pomysły ??

dodam ze samochodem da sie jezdzic co prawda jest to uciazliwe wiec wolalbym w tam stanie nie ruszac tego samochodu

czy przyczyna maga byc kable badz swiece zaplonowe ??

pozdrawiam :wink: