Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu mam problem z prawą szybą. Raz się ją da otwierać a raz nie, a dziś już w ogóle. Została w najwyższym możliwym położeniu tzn. w takim jak po dociśnięciu po zamykaniu drzwi. Przy otwieraniu drzwi w ogóle się nie opuszcza. Rozebrałem boczek i poszycie ale wszystko wygląda ok. Silniczek po wciskaniu przycisku cyka czyli pewnie działa.

Opublikowano
musisz kolego odkrecic silniczek od calego mechanizmu i przeczyscic szczotki,komutator bo albo wilgoc albo smar na nim osiadl.u mnie tak bylo cykalo,nie opuszczalo, zdemontowalem, wyczyscilem i pracuje jak powinna. :cool2:
"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano
Zrobiłem dokładnie tak jak Ty, ściągnąłem obudowę silniczka, pokręciłem nim ręcznie i szyba chodziła. Wyczyściłem pył, złożyłem i zaczęła chodzić , ale po paru próbach podniosła się tylko do połowy i ani trochę wyżej. No to jeszcze raz to rozłożyłem, znowu poczyściłem, nasmarowałem wszyskie mechaniczne elementy i teraz jest super. Chodzi elegancko :D Dzięki za pomoc
Opublikowano
rzadko kiedy jestem czegos pewien na 100% ale na twoje objawy wiedzialem co doradzic i wiedzialem ze bedzie git.pozdrawiam :cool2:
"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."