Skocz do zawartości

e39 523i motornotprogramm tryb awaryjny...jaka usterka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczów, podczas normalnej jazdy zapalil mi sie blad MOTORNOTPROGRAMM, i auto zaczelo troche glupiec, nie ma mocy przycina sie itp jednym slowem nie jezdzi normalnie.... domyslam sie ze auto jedzie w tym momencie na trybie awaryjnym.. Co jest przyczyną co zrobic zeby usterkę wyeliminowac? jakie mogą byc przyczyny? jutro postaram sie podjechac na kompa zrobic małą diagnozę ale na co moge sie mn.w nastawiać ?? wyczytalem na forum ze w 750 gosc mial kiedys taki blad ale na kompie wyskoczyla mu glownie sonda za katalizatorem i nie wystapily w tamtym przypadku zaburzenia w pracy silnika, natomiast u mnie owszem czuc ze jest to tryb awaryjny jazdy...
Opublikowano
w ubiegłym roku miałem dwa razy taki komunikat,za kazdym razem auto "głupiało" aż do zgaśnięcia....,winne okazało się paliwo,wymieniłem filtr paliwowy i leje Pb98 tylko na sprawdzonych stacjach.....,pozdrawiam...
Opublikowano
filtr paliwa wymienilem na knechta 3 tygodnie temu, paliwo leję tylko 98 lub 99 racing.... wiec troche nie bałdzo :/// zreszta co do filtrow wymienialem wszystkie paliwa powietrza oleju i olej 3 tygodnie temu razem wsio, wymienilem takze pompke paliwa przy okazji bo mi klękła na oryginalną także.... wiec mysle ze nic z tych rzeczy
Opublikowano
Panowie, rano odpalilem auto po nocce i błędu poki co nie ma i auto jezdzi normalnie, silnik rozgrzany juz i jade zrobic z 50 km czy czasem ponownie nie wywali, poinformuje o postepach za jakas chwile
Opublikowano
zrobilem 100 km i poki co wszystko ok, autko smiga jak nalezy, bledu nie ma, w weekend jade w mala traske to napisze po jak bylo, ewentualnie jakby znow dalo o sobie znac to napisze wczesniej... pozdrawiam i zachecam do dolaczenia sie do tematu mimo wszystko bo meczy mnie to ;)