Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!jestem tu nowy, posiadam e60 z 3.0 d.

wystąpił u mnie taki problem, po odpaleniu nie byłem wstanie wrzucic pierwszego biegu(skrzynia manual).Przy drugiej próbie przy zgaszonym silniku właczyłem bieg i przy odpalaniu auto przy wcisnietym sprzęgle zaczyna ruszac...biegi na postoju pracuja idealnie.

co najlepsze po przejechaniu kilku set metrów wszystko wróciło do normy.

Czy to moga byc objawy ze sprzęgłem dwumasowy????????????

Opublikowano
Może byc problem z wysprzęglikiem przy skrzyni , lub pompce przy pedale sprzęgła. Może sie zapowietrzać układ
Opublikowano
nikt Ci przecież nie da gwarancji na podstawie tego co piszesz na forum. Do auta trzeba zajrzeć a najlepiej aby zajrzał ktos kto sie na tym zna. Wszystko wskazuje na sterowanie sprzegłem czyli wysprzęglik ew. pompa. Podjedź do mechanika, sprawdź czy wysprzęglik sie dobrze cofa, wymień płyn hamulcowy, w układzie sprzęgła oczywiście też i dobrze odpowietrzyć. koszty takiej operacji nie powinny być duże.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv