Skocz do zawartości

316i podłączanie sterownika pilota do centralki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WitAM :)

Szukałem na forum ale nic sensownego nie znalazłem.

Kupiłem sterownik z pilotem do centralki i chcem go podłączyć.

Tylko nie pod zadne białe ani zółte kostki tylko normalnie pod siłownik :)

Centralny mam firmowy. Mogę zamykac wszystko z drzwi kierowcy jak i pasazera ,wiec w siłownik drzwi pasazera bym chcial sie podłaczyc.

Bawiłem sie dzisiaj caly dzien ale nie moglem tego zrobic :( udalo mi sie tylko zrobic ze zamyka ale nie otwiera z pilota:(

Z silownika wychodzi jedna kostka z dwoma kablami.

Jak sie w nią wpiąc zeby otwieralo i zamykalo. Prosze o dokladne opisanie tego procesu i z gory dziekuje :))

Zdjęcie :

http://img641.imageshack.us/img641/1722/df005f707d8575d2med.png

Opublikowano

Wpinajac pomaranczowy i bialy w kostke zamyka ale nic wiecej :(

Na bialym i bialo/czarnym sa bezpieczniki.

Opublikowano

sterowanie bezposrednie silownikiem:

pomaranczowy i pomarancowo-czarny do masy

bialy-wysyla impuls zamykania

zolty i zolto-czarny do +12

bialo-czarny-wysyla impuls otwierania :cool2:

"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano

Robilem jak pisal kolega "mecen320i" i dalej nic :( (tylko zamyka).

Prosze o pomoc. Jak sie wpiac do tej kostki ??

Opublikowano
jesli masz czerwono-czarny kabel co wychodzi z centralki to jego musisz tez bezposrednio do silownika doprowadzic,tyle ze nie wiem pod ktory kabel a sa dwa.ja bym podpial pod "+" najpierw. :mrgreen: wczoraj sam podlacalem u siebie tyle ze pod kostke nie pod silownik i u mnie centralka z pilotem cacy,a wysepuje u mnie inna sprawa.probuj :cool2:
Opublikowano

niestety ale z centralki nie wychodzi kabel czarno/czerwony.

a jezeli pod kostke (mam bialą) to pod pin 24 i 25 wystarczy kable bialy i bialo/czarny podlaczyc i to wszystko?? Czy zolty ,zolto/czarny ,pom i pom/czarny tez gdzies??

Opublikowano
zrobilem :)) wpiąlem sie w biala kostke w pin24 i 25 kablami białym i bialo/czarnym. Zółty i żółto/czarny podlaczylem do +12V a pomaranczowy i pom/czarny pozostawilem bez uzytku :) POwiedz mi kolego jeszcze jak podlaczyc kierunki bo ze sterownika do pilota wychodzi mi tylko jeden niebieski kabel "do swiatel awaryjnych". Gdzie go wpiąć???? :)
Opublikowano

nie wiem jaka kupiles centralke i czy masz funkcje podlaczenia pod kierunkowskazy,bo u mnie z centralki na kierunki wychodza 2 kable na kazda ze stron i sa brązowe.jesli kupiles zestaw powinienes dostac instrukcje obslugi i montazu,a tam bynajmniej u mnie wsszystko pieknie opisane.

moje pytanie:skad wiesz ze ten niebieski jest pod awaryjki do podlaczenia?i czy jest na nim bezpiecznik wmontowany?

jesli wyciagniesz przycisk od awaryjek to tam bedziesz mial bodajze 4 kable.u mnie sa 2 brazowe umieszczone obok siebie i 2 takie dwu-kolorowe.to podepnij sie pod ten ktorys dwukolorowy.ciezko mi powiedziec ktory bo nie pamietam kolorow i nie wiem czy sa takie same kolory u ciebie jak u mnie coupecie.z mojej centralki wychodzi tez pojedynczy niebieski kabelek ale widze ze schematu ze on jest do podpiecia pod krańcowki drzwiowe(nie uzywalem tego,nawet nie wiem szczerze mowiac po co to jest). :roll:

Opublikowano
Tak dostalem schemat. I niebieski jest podpisany "podlaczenie swiatel awaryjnych +12V" tylko dziwne wlasnie ze jest tylko jeden kabel.
Opublikowano
w takim razie wyciagnij wlacznik wez zarowke lub miernik,kontrolke monterska i szukaj tego plusa.tam sa 4 kable jak pisalem.centralki sa rozne spotkalem sie na forum,ludzie tez pisali o wyjsciu na kierunkowskazy ze mialy jeden kabel.skoro w instrukcji jest ze pod "+" w awaryjkach to tak musi byc i musi to dzialac.jesli chcesz to rano sprawdze u siebie gdzie jest ten plus i ci napisze. :cool2: